Garage van 87-jarige vrouw brandt uit in Kortessem. © Archiefvideo van 11 maart 2021.

Verdachte bekent na bijna twee jaar brandstichting bij vrouw (87) in Kortessem

Kortessem -

Een verdachte heeft woensdag een brandstichting van bijna twee jaar oud bekend. In maart 2021 stak hij de garage aan het huis van een 87-jarige alleenstaande vrouw in Kortessem in brand.

Olivier Simons

Donderdagochtend 11 maart 2021 om 4 uur werd een brand opgemerkt in de garage van een woning in de Graafbeemdenstraat in Kortessem. Een buurman schoot wakker van de brandgeur, stapte in zijn auto om de oorzaak van de geur te zoeken en kwam enkele tientallen meters verder zijn 87-jarige alleenstaande buurvrouw tegen. Ze had de woning kunnen ontvluchten en stond buiten te wachten. De buurman sloeg alarm en de brandweer kwam blussen. De garage brandde volledig uit, maar het huis kon grotendeels gevrijwaard worden. De bewoonster werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK. Garage van 87-jarige vrouw brandt uit in Kortessem, huis nog bewoonbaar

Tijdens de vaststellingen bleek dat de brand moedwillig was aangestoken. De bewoonster werd verhoord als slachtoffer en de opsporingsdienst van de politie Kanton Borgloon startte een uitgebreid onderzoek. Daarbij kwamen enkele verdachten in beeld. Uiteindelijk heeft woensdag, bijna twee jaar na de brand, een verdachte de brandstichting bekend. Eerder had deze persoon de feiten nog ontkend. (siol)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer