©  Getty Images

Boete van bijna 1 miljoen euro voor Britse tennisbond vanwege uitsluiten Russische spelers: “Erg ontgoocheld”

De Britse tennisfederatie LTA heeft een boete van 820.000 pond (ongeveer 950.000 euro) gekregen van de ATP voor het uitsluiten van Russische en Wit-Russische mannelijke spelers van zijn grastoernooien afgelopen zomer. “De LTA is erg ontgoocheld hierdoor”, zo meldt de bond woensdag.

Bron: BELGA

De LTA weerde spelers uit Rusland en Wit-Rusland na de Russische invasie van Oekraïne. Indien de federatie dit volgend jaar opnieuw doet, dan dreigt de ATP ermee het ATP-lidmaatschap in te trekken.

Eerder kregen de LTA en de All England Lawn Tennis Club, dat Wimbledon organiseert, al fikse boetes van de WTA voor het uitsluiten van speelsters uit Rusland en Wit-Rusland.

Al die boetes zullen volgens de Britse tennisbond “een wezenlijke invloed hebben op de mogelijkheden van de LTA om tennis” in Groot-Brittannië “te ontwikkelen en te organiseren”.

De ATP hield volgens de LTA geen rekening “met de uitzonderlijke omstandigheden die door de inval van Rusland in Oekraïne zijn gecreëerd en met de reactie van de internationale sportgemeenschap en de Britse regering op die inval”.

“De ATP lijkt deze zaak te beschouwen als een regelrechte schending van hun regels - met een verbazend gebrek aan empathie voor de situatie in Oekraïne, en een duidelijk gebrek aan begrip voor de unieke omstandigheden waarmee de LTA werd geconfronteerd”, aldus de Britse tennisbond.

Russen en Wit-Russen mogen aantreden op de ATP Tour, weliswaar niet onder hun vlag. De ATP zal de geïnde boete schenken aan humanitaire hulp in Oekraïne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer