Coach Kevin Verhulst zag de bui al langer hangen, maar is ook kritisch: “Uiteraard maak je wel de bedenking waarom het nu pas duidelijk werd dat er geen budget is.” ©  Geert De Rycke

Basketbal Top Division 1 Merelbeke Hawks

“Je kunt evengoed je geld in de Schelde gooien”: doek valt over basketbalclub in tweede klasse, die er meteen mee kapt

Merelbeke -

Het doek valt over Hawks. De basketbalploeg die dit jaar nieuwe impulsen zocht in Merelbeke is niet meer. Voorzitter Yannick De Clercq gooit de handdoek definitief in de ring en liet dit ook al weten aan Basket Vlaanderen. Een advocaat zoekt volgens de voorzitter uit hoe een en ander verder afgehandeld wordt.

Johan Gaudissabois

“Ik had opdracht gegeven om een ploeg uit te bouwen die een rustig seizoen zou kunnen afhaspelen in Top Division 1”, geeft voorzitter De Clercq toelichting bij deze kroniek van een toch wel aangekondigde dood. “Ik zie dat degene die ik met deze taak belastte niet in zijn opdracht geslaagd is en zich inzake de samenstelling van de ploeg zwaar heeft vergist. Ik stel immers vast dat de Hawks iedere week kletsen krijgen en met dertig punten verschil het onderspit delven. Daar heeft niemand voor gekozen.”

Niet natrappen

“Ik heb dan ook zij aan zij met Kevin Verhulst en Erik Rogiers beslist om de stekker eruit te trekken. Je kunt evengoed je geld in de Schelde of de Leie gooien. We trekken ons dus met onmiddellijke ingang terug uit Top Division 1. Ik wil niet natrappen en heb me heel lang ingezet voor het Gentse basketbal”, klinkt het. “Ik werkte samen met grote namen als Yves Defraigne, Erik Rogiers, Rudy Kuyl, Toni Van Den Bosch en anderen. We speelden in eerste klasse, speelden kampioen in Top Division 1 en wonnen de Beker van Vlaanderen.”

LEES OOK. Het gaat van kwaad naar erger bij Merelbeke Hawks, waar coach Kevin Verhulst bestuur hekelt: “Werd gelokt met verhaal dat achteraf niet blijkt te kloppen”

“Door allerlei omstandigheden werden we verplicht de tering naar de nering te zetten. De kwestie van de openstaande schulden wordt in overleg met een advocaat verder afgehandeld. Het is duidelijk dat de ploeg die nu op het terrein stond niet waardig was om in Top Division 1 te spelen”, aldus voorzitter De Clercq.

Boeken dicht

De eerste die melding kregen van deze toch wel droevige tijding waren coach Kevin Verhulst en al dan niet manager Erik Rogiers. “Ik gaf inderdaad als advies mee dat als je het niet kunt betalen, het beter is om de boeken dicht te doen”, zegt coach Verhulst. “Uiteraard is dit erg jammer. Als je bijvoorbeeld weet dat het appartement waar Jordan Ratton werd ondergebracht niet betaald werd...”

“De huisbazin viel me daar ook mee lastig. Ik had als coach al genoeg aan mijn hoofd, en moest dit er dan ook nog bijnemen. Dat is toch mijn werk niet? Uiteraard maak je wel de bedenking waarom het nu pas duidelijk werd dat er geen budget is. Of ik nu al uitkijk naar een nieuwe uitdaging? Er is al een voorstel, maar ik kijk de kat nog even uit de boom. Ik wil niet tweemaal hetzelfde meemaken.”

Manager Erik Rogiers, ten slotte, wilde voorlopig nog geen commentaar kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer