©  REUTERS

Italiaanse profvoetballer van 12 miljoen moet zes jaar de cel in na groepsverkrachting samen met nonkel

Middenvelder Manolo Portanova van de Italiaanse voetbalclub Genoa moet voor zes jaar de gevangenis in vanwege zijn betrokkenheid bij een groepsverkrachting vorig jaar. Dat melden Italiaanse media.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

Portanova (22) was in juni 2021 al onder huisarrest geplaatst nadat hij was aangeklaagd voor de groepsverkrachting die in mei 2021 had plaatsgevonden in het centrum van Siena. Volgens mediaberichten zouden de advocaten van Portanova in beroep gaan tegen het vonnis.

Een bron vertelde persbureau Reuters vorig jaar dat de toen 21-jarige vrouw de politie had gemeld dat ze op 31 mei door vier mannen was verkracht in een appartement, na een diner in een restaurant. Portanova, wiens nonkel tot dezelfde straf werd veroordeeld, heeft de aanklachten tegen hem altijd ontkend. Een van de andere beschuldigden (twee van z’n vrienden) was minderjarig en moet voor een jeugdrechtbank verschijnen.

Portanova, die het slachtoffer een schadevergoeding van 100.000 euro moet betalen, kwam in afwachting van zijn proces dit seizoen nog twaalf keer in actie voor Genoa. Dat nam de middenvelder in de winter van 2021 voor 12 miljoen euro over van topclub Juventus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer