Jordy Croux. ©  rr

Toptransfer voor Jordy Croux in Japan: “Ik word de buurman van Iniesta”

Hasselaar Jordy Croux zet een sprong vooruit in de Japanse J-League. Woensdag werd zijn transfer bekendgemaakt van Avispa Fukuoka naar bekerfinalist Cerezo Osaka. Hij tekende voor drie jaar.

Arno Schepers, Marc Cornelissen

LEES OOK. Op bezoek bij Jordy Croux in Japan: “Ik blijf hier tot het einde van mijn carrière”

“Ik blijf in Japan tot het einde van mijn carrière”, zei Jordy Croux in november nog in onze krant. De 28-jarige flankaanvaller maakte op social media bekend dat hij zijn huidige club, Avispa Fukuoka, na twee jaar zal verlaten. Zijn contract zou eind januari aflopen.

“Beste fans, het is voor mij een moeilijk moment om aan te kondigen dat ik deze mooie club zal verlaten. Avispa Fukuoka was mijn eerste ‘internationaal’ avontuur en ik wil jullie bedanken om mij hier op een mooie manier te verwelkomen. Bedankt voor alle steun die jullie me keer op keer gaven. Dankzij jullie voelde elke keer als thuiskomen. Mijn vertrek is geen afscheid. Misschien komen we elkaar in de toekomst nog tegen. Jullie zitten voor altijd in mijn hart en in dat van mijn familie. Bedankt aan iedereen! Ik zal jullie missen.”

Met Avispa vocht Croux in het net afgelopen seizoen tot de laatste speeldag tegen de degradatie. Zijn nieuwe club daarentegen was op de slotdag nog in de running voor een ticket voor de Aziatische Champions League. Voor de Hasselaar is de overgang dus een mooie stap vooruit.

“Ik ben Avispa enorm dankbaar. Zij hebben mij naar Japan gehaald en dat zal ik nooit vergeten. Maar het is een erg verdedigend team, dat is de visie van de club. Daar heb ik veel van geleerd, maar ik ben toch blij dat ik bij Cerezo in een aanvallender team terechtkom. De club heeft op de slotdag gelijkgespeeld en viel daardoor terug van drie naar vijf, maar het blijft een team uit de top-vier in Japan. Ze heeft ook maar net de bekerfinale verloren. Ik ben blij dat ik deze stap kan zetten. Dat had ik nooit verwacht toen ik begin 2020 naar Japan vertrok.”

Buurman van Iniesta

Ook op familiaal vlak biedt Cerezo - ooit nog getraind door onze landgenoot René Desaeyere - voordelen. “Er zijn rechtstreekse vluchten naar Osaka. Nu de grenzen weer open zijn, kunnen familie en vrienden makkelijker op bezoek komen. We gaan wonen in Kobe, een kwartier van de club en dichtbij de internationale scholen. Ik zit in hetzelfde gebouw als Andrés Iniesta (die bij Vissel Kobe speelt, nvdr). Zijn kinderen op dezelfde school, we zullen elkaar wel tegenkomen.”

In Japan gaat de competitie eind februari van start. Croux is momenteel nog in België. “Kort na Nieuwjaar vlieg ik naar ginds, maar we vertrekken meteen voor een stage van een maand in Thailand. Liese komt een maand later met de kinderen, die nu een tijdje in België naar school gaan.”

Japan heeft een uitstekend WK achter de rug. Croux heeft voor hen gesupporterd vanuit België. “Ze hebben de sterke groep met Spanje en Duitsland gewonnen, maar echt verrast was ik niet. Ik wist vooraf al tot wat ze in staat waren. Jammer dat ze eruit gingen na strafschoppen, want ze hebben genoeg kansen gehad tegen Kroatië. Natuurlijk heb ik voor hen gesupporterd, na België is het mijn tweede thuisland.”

Jordy Croux begon zijn carrière bij Runkst VV, debuteerde in eerste klasse bij KRC Genk en speelde daarna voor OHL, MVV Maastricht, Willem II en Roda JC.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer