©  AP

Gedaan met goedkoop tanken over de Franse grens

De Franse regering gaat directe kortingen voor diesel en benzine aan de pomp vervangen door een premiesysteem, waarbij de Fransen met een bescheiden loon een premie krijgen van 100 euro als ze de wagen nodig hebben om te gaan werken. Dat heeft premier Elisabeth Borne woensdag aangekondigd.

jvhBron: BELGA

De maatregel zal de regering een miljard euro kosten. Naar schatting tien miljoen Fransen - zij die minder dan de mediaan verdienen - zullen van de premie kunnen genieten. Omgerekend gaat het om een korting van 10 cent per liter aan de pomp, aldus de premier.

De Franse regering wil zo de overheidssteun om de hoge energiekosten te temperen doelgerichter uitbetalen. Vandaag geldt er nog een korting aan de pomp, maar daar kan iedereen van genieten.

Vanaf januari geldt het nieuwe systeem. Fransen die recht hebben op de 100 euro moeten zich aanmelden op de site van de fiscus, hun nummerplaat opgeven en een verklaring op eer ondertekenen dat ze de wagen nodig hebben om te gaan werken. De premie zal vervolgens op hun bankrekening worden gestort. Ook werklozen die met de wagen gaan solliciteren, kunnen de premie krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer