©  AP

IN BEELD. Hakimi blijft cool als een pinguïn bij beslissende strafschop en viert dat met toepasselijk dansje dat verwijst naar Mbappé

Wat ons betreft, was de strafschop van Archaf Hakimi in de strafschoppenreeks van de 1/8ste finale tegen Spanje niet bijster goed getrapt. Om door te kunnen gaan voor een Panenka, miste hij hoogte. Maar wat je de Marokkaanse rechtervleugelverdediger van PSG moet nageven, is dat hij lef te koop heeft. Wie bij een beslissende strafschop centraal durft te trappen, is cool als een pinguïn. Hakimi vierde zijn doelpunt met… een pinguïndansje. En dat deed hij niet voor het eerst. De verklaring voor het dansje moet gezocht worden in de kleedkamer van Real Madrid.

Michael Van Damme

©  AP

Hakimi deed zijn pinguïn-dansje eerder al bij PSG met Sergio Ramos (zie hieronder). Volgens de Spaanse sportkrant Marca verwijzen spelers van Real Madrid naar Kylian Mbappé als de “pinguïn” wanneer ze hun ex-ploegmakker Sergio Ramos (ex-Real, nu PSG) plagen. Intussen is het ook een running joke geworden in de kleedkamer van PSG. Hakimi is goed bevriend met Mbappé en gaf met zijn dansje na de beslissende strafschop tegen Spanje dus een knipoog naar de Franse ster.

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Lees meer