Chinees restaurant brandt in Hasselt: schouw stort in. © TV Limburg

Brand in Chinees restaurant in Rapertingen: Luikersteenweg tijdje afgesloten

Hasselt -

De Luikersteenweg in Rapertingen is dinsdagnamiddag een tijdje afgesloten geweest door een brand in de Rapertingenstraat. Het ging om een brand in de keuken van Chinees restaurant Tsing Hua City .

Mireille Maes en Geert Houben

Dinsdag rond 16.30 werd de brand in de keuken van Chinees restaurant Tsing Hua City in de Rapertingenstraat in Hasselt opgemerkt. “Er is vooral veel roetschade. In de dampkap is een steekvlam getrokken waardoor het vuur langs buiten zichtbaar was”, vertelt brandweerkapitein Joni Ceusters.

De brandweer kreeg een oproep binnen nadat er donkere rook te zien was. “De schade lijkt mee te vallen. De brand was al grotendeels onder controle toen we aankwamen”, zegt Ceusters. Maarten Fabry was op het moment dat het vuur uitbrak in de achterliggende loods van autohandelaar Cardoen. “Wij hebben wat rookschade. Plots zagen wij rook bij ons binnenkomen. Eerst dachten wij nog dat er brand bij ons was omdat er vandaag bij ons aan de stroom was gewerkt. Op het moment dat wij naar buiten gingen, zagen we dat het bij de buren was.”

De uitbaatster heeft nog het raden naar de oorzaak van de brand. “Mijn man ging in de keuken kijken en zag de brand. Misschien komt het door de frituurolie? We moeten nog bekijken wanneer we terug openen. Vandaag zal het sowieso dicht blijven”, luidt het. Slechts even ondervond het verkeer in de avondspits op de aanpalende drukke Luikersteenweg hinder van de bluswerken.

 mm/geho

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer