OEFENMATCHEN. Zeer aanwezige Brian Riemer wint bij debuut met Anderlecht, Genk met goed gevoel op stage na zege tegen Heerenveen

Anderlecht heeft zijn tweede oefenwedstrijd tijdens de stage op Kreta gewonnen. Tegen de zevende uit de Griekse competitie, Panetolikos, werd het 2-1, het was de eerste wedstrijd met de nieuwe coach Brian Riemer aan de zijlijn. KRC Genk won dan weer met 3-1 van Heerenveen, achtste in de Eredivisie. Daardoor trekt de Genkse selectie woensdag met vertrouwen op zak op winterstage naar Benidorm.

Sam Varewyck, Brett Luijs, Michaël Van Damme

Anderlecht heeft in een oefenwedstrijd met 2-1 de maat genomen van de Griekse eersteklasser Panetolikos. Amir Murillo (6”) en Kristian Arnstad (87”) zorgden voor de Brusselse goals.

Anderlecht beëindigde met die wedstrijd haar oefenstage op het Griekse eiland Kreta. Zaterdag werd vriendschappelijk 1-1 gelijkgespeeld tegen OFI Kreta. Paars-wit speelt later deze week ook nog oefenmatchen tegen het Spaanse Real Sociedad en het Poolse Rakow Czestochowa.

De oefenwedstrijd tegen OFI Kreta zaterdag volgde Brian Riemer nog vanuit de tribune, tegen Panetolikos coachte hij voor het eerst langs de zijlijn. Riemer was verbaal zeer aanwezig.

©  BELGA

Ook Racing Genk speelde een oefenmatch. Tegenstander was het Nederlandse Heerenveen. Genk kwam op het halfuur op achterstand na een doelpunt met een paars-wit randje. Antoine Colassin, die tot eind dit seizoen wordt gehuurd van Anderlecht, tekende met een laag schot voor de 0-1. Samatta zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker, na de pauze stelden Castro en Onuachu orde op zaken voor Genk. De eindstand: 3-1.

De Limburgers vertrekken woensdag op stage naar het Spaanse Benidorm. Daar wordt zaterdag nog geoefend tegen Elche, de hekkensluiter in La Liga, en volgende week dinsdag tegen FC Metz, de nummer acht uit de Ligue 2.

Aangeboden door onze partners