©  ISOPIX

Hopman Cup keert terug op tenniskalender: toernooi verhuist van Australië naar Frankrijk en gaat nu door in zomer

De Hopman Cup tennis keert in 2023 terug op de kalender. Het officieuze WK voor gemengde landenteams verhuist van Australië naar Frankrijk én van de winter naar de zomer. Dat meldt de Internationale Tennisfederatie (ITF). De eerstvolgende editie is van 19 tot en met 23 juli in Nice.

Bron: BELGA

De Hopman Cup werd voor het laatst gespeeld in 2019 in Perth. Het toernooi gold jarenlang als de opening van het tennisseizoen en het ‘opwarmertje’ voor de Australian Open. De laatste twee edities werden gewonnen door het Zwitserse duo Roger Federer en Belinda Bencic. België was eenmaal verliezend finalist. In 2011 verloren Justine Henin en Ruben Bemelmans van het Amerikaanse duo Bethanie Mattek-Sands en John Isner.

Het contract tussen de ITF en de Australische tennisbond werd vroegtijdig beëindigd. De Internationale Tennisfederatie heeft met het Spaans bedrijf Tennium een nieuwe overeenkomst gesloten, waarbij de Hopman Cup tot en met 2027 in Nice wordt afgewerkt. Het format blijft hetzelfde: een enkelspel bij de mannen, een enkelspel bij de vrouwen en een gemengd dubbelspel. In 2023 en 2024 doen er koppels uit zes landen mee, vanaf 2025 wordt het toernooi uitgebreid tot acht teams.

United Cup

In Australië wordt volgende maand de United Cup als voorbereiding op de Australian Open. Ook dat is een landentoernooi met gemengde teams. Aan de eerste editie, van 29 december tot en met 8 januari, doen achttien landenteams mee.

België kwam er bij de loting in groep A terecht, samen met Griekenland en Bulgarije, en speelt haar wedstrijden in Perth. Elise Mertens, Alison Van Uytvanck, Magali Kempen, Kirsten Flipkens, David Goffin, Zizou Bergs, Kimmer Coppejans en Michael Geerts zullen er voor ons land aantreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer