©  BELGA

Union-speler Loïc Lapoussin in dronken toestand opgepakt door politie, club legt bijkomende sanctie op

Loïc Lapoussin is zondagochtend om 11 uur in Ukkel dronken uit het verkeer gehaald. De Union-middenvelder trok de aandacht van agenten doordat hij opvallend gedrag vertoonde in de wagen. Lapoussin parkeerde zich in het midden van de weg, weigerde een alcoholtest af te leggen en werd door de politie meegenomen, zo meldt La Dernière Heure. Union zal hem ook een extra sanctie opleggen.

svar

Lapoussin zou bij zijn arrestatie heel wat misbaar gemaakt hebben en aan voorbijgangers gevraagd hebben om het hele tafereel te filmen, wat door hen geweigerd werd. De 26-jarige middenvelder mocht in de namiddag het politiekantoor weer verlaten en is inmiddels met Union op stage vertrokken. Het incident zal wel nog een staartje krijgen: hij wordt gedagvaard voor de politierechtbank. Lapoussin riskeert een boete van minstens 1.250 euro en een rijverbod van minstens 15 dagen.

Extra sanctie door club

Union zal Lapoussin een extra sanctie opleggen. De club reageerde dinsdag op zijn website op het voorval. “Wij tillen erg zwaar aan het voorval. Spelers hebben een voorbeeldfunctie en zijn voor vele jongeren een rolmodel”, zegt CEO Philippe Bormans. “Jaarlijks sterven er door alcohol in het verkeer nog steeds tientallen mensen en een veelvoud raakt ernstig gewond. Wij kunnen niet genoeg benadrukken welk menselijk leed dit veroorzaakt. Wij gaan dan ook een bijkomende sanctie opleggen met als doel te sensibiliseren en, samen met Loïc, ons in te zetten in de strijd tegen dit helaas nog altijd voorkomend probleem.”

“Ik besef dat ik een fout heb gemaakt en wil me hiervoor publiekelijk verontschuldigen, ook bij mijn medespelers, staff, bestuur en de volledige Union-familie”, reageert Lapoussin op de clubwebsite. “Ik zal mijn straf aanvaarden, net als de bijkomende sanctie opgelegd door de club.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer