©  REUTERS

IN BEELD. Neymar en co. stoppen Pelé hart onder de riem na zege tegen Zuid-Korea: “We spelen voor hem”

De spelers van Brazilië, Neymar op kop, hebben na hun 4-1-zege in de 1/8ste finales van het WK een spandoek bovengehaald om Pelé (82) een hart onder de riem te steken. De gezondheidstoestand van de Braziliaanse voetballegende is precair, ook al kwamen er de voorbije dagen boodschappen van hemzelf (via sociale media) en familieleden om iedereen gerust te stellen. Pelé liet al weten dat alle boodschappen hem deugd doen, dit gebaar zal hem bijzonder plezieren.

Michael Van Damme

Pelé is de grootste Braziliaanse voetballer aller tijden en won zelf driemaal het WK. Hij is nog steeds een van de belangrijkste Braziliaanse beroemdheden en zijn gezondheidstoestand houdt het hele land in de ban. Ook de spelers van de nationale ploeg. Tijdens de wedstrijd waren er al spandoeken te zien ter ere van Pelé en na de match haalden ook de spelers er een boven.

“Het gaat niet goed met hem en onze gedachten zijn bij hem”, legde sterspeler Neymar meteen na het laatste fluitsignaal uit. “Wij wensen hem het allerbeste toe en spelen voor hem. We hopen dat hij samen met ons tevreden kan zijn.”De grote droom van Neymar is de wereldtitel, zo herhaalde hij na het laatste fluitsignaal. “We dromen van de titel op dit WK. We hebben nog drie wedstrijden te gaan. We zijn heel goed voorbereid en mentaal helemaal gefocust.”

©  AFP

©  EPA-EFE

©  EPA-EFE

©  AFP

©  AFP

In een Twitter-post waarin hij iedereen probeerde gerust te stellen, riep Pelé op om Brazilië te blijven volgen op dit WK.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer