©  VDB

Jonas Rickaert opnieuw aan liesslagader geopereerd en niet mee op ploegstage: “Mentaal niet gemakkelijk”

Jonas Rickaert treft het niet. De 28-jarige lead-out van Alpecin-Deceuninck werd in Aalst opnieuw geopereerd aan dezelfde beknelde liesslagader waar hij eerder al hinder van ondervond. Het trainingskamp van zijn ploeg in Benicassim laat hij daarom links liggen. Hij zal midden januari de training kunnen hervatten.

Hugo Coorevits

Rickaert had afgelopen voorjaar bijzonder veel last in zijn linkerbeen. Gent-Wevelgem was zijn laatste wedstrijd. Hij onderging in juni dan een ingreep.

Ondertussen reed de loods van Jasper Philipsen eind september enkele wedstrijden, maar de last en de pijn gingen niet weg. Daarop besloten de dokters om over te gaan tot een nieuwe ingreep. Ook nu weer volgen vier à vijf weken volkomen rust zodat de onfortuinlijke renner pas de tweede week van januari opnieuw kan beginnen fietsen en pas daarna de basis kan leggen. Helemaal klaar raken voor het voorjaar wordt dus een moeilijke opgave.

“Ik heb mentaal niet de beste weken gehad, maar nu heb ik er wel alle vertrouwen in dat het probleem definitief achter de rug is”, vertelt Rickaert in een persbericht van zijn ploeg. “De nieuwe operatie is prima verlopen, maar zorgt uiteraard voor een extra vertraging in de aanloop naar volgend seizoen. Ik zal pas midden januari de training kunnen hervatten. Hopelijk kom ik hier sterker uit.”

Met de aanwerving van Ramon Sinkeldam, lead-out van Arnaud Démare, is het potentiële probleem voor sprinter Jasper Philipsen wel verholpen. Eenmaal Rickaert weer de oude is, heeft Alpecin-Deceuninck twee specialisten in dit vak voor de ‘Vlam van Ham’ en de Australiër Kaden Groves die van Team BikeExchange-Jayco overkwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer