Arthur van Doren en Felix Denayer stonden de pers te woord.  ©  BELGA

Deze Red Lions gaan in India voor wereldtitel: “Groep is ouder, maar we maken nog steeds progressie”

Michel van den Heuvel, coach van de Belgische hockeymannen, heeft maandag zijn 18-koppige selectie (en twee reserves) bekendgemaakt voor het komende WK in India (13-29 januari 2023). “Het doel is simpel: we willen de wereldtitel opnieuw meenemen naar Brussel”, zo verklaarde de 56-jarige Nederlander maandag op een persconferentie in het Hockey Center of Excellence in Antwerpen.

De Red Lions (FIH 2) verdedigen hun wereldtitel in Bhubaneswar en Rourkela. In poule B nemen ze het op tegen Duitsland (FIH 4), Zuid-Korea (FIH 11) en Japan (FIH 17). Om meteen door te stoten naar de kwartfinales, moeten de olympische kampioenen van Tokio groepswinnaar worden. De nummers twee en drie spelen cross-overs.

”We hebben een oudere groep, maar die is wel speciaal”, stelde Van den Heuvel. “Ik werk al vijf jaar met deze jongens, en ik zie dat ze nog steeds progressie maken. Dit zijn de beste spelers op dit moment in België.” 

Op het vorige WK in 2018 groeiden de Red Lions in het toernooi. “Ik denk niet dat je meteen top kan zijn in de groepsfase”, aldus Van den Heuvel. “Maar we willen wel onze poule winnen. Ik heb het gevoel dat ons niveau voldoende zal zijn om daarin te slagen.”

De Belgen openen op 14 januari tegen Zuid-Korea (12u30 Belgische tijd, 17 uur lokale tijd). Aansluitend treffen ze Duitsland (17 januari, 14u30 in België) en Japan (20 januari, 12u30 in België).

Dit is de selectie:

Keepers: Vincent Vanasch, Loïc Van Doren

Verdedigers: Arthur Van Doren, Gauthier Boccard, Alexander Hendrickx, Arthur De Sloover, Loïck Luypaert

Middenvelders: John-John Dohmen, Felix Denayer, Simon Gougnard, Antoine Kina, Victor Wegnez

Aanvallers: Florent van Aubel, Sébastien Dockier, Cédric Charlier, Nicolas De Kerpel, Tom Boon, Tanguy Cosyns 

Reserves: Thibeau Stockbroekx, Maxime Van Oost

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer