Raadkamer ‘Eveline’ week uitgesteld: G.R. (29) blijft ondertussen in de gevangenis

Gent -

De raadkamer in Gent heeft de behandeling van de zaak ‘Eveline’ met een week uitgesteld. G.R. (29) was na de feiten in 2020 vrij onder voorwaarden, maar maakte als ‘Ariana’ nieuwe slachtoffers in Nederland. R. werd aangehouden en zit sindsdien opnieuw in voorhechtenis in de gevangenis.

Simon Dekaezemaker

De zaak-‘Eveline’ barstte in 2020 los toen naaktfoto’s en filmpjes van BV’s Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt uitlekten. Allen waren ze benaderd door Eveline, een wulpse blondine die hen via sociale media contacteerde, in werkelijkheid G.R.. Toen de beelden werden verspreid en de BV’s voor heel Vlaanderen te kijk stonden, beheerste de zaak dagenlang de krantenkoppen.

Zelfde werkwijze

Het parket opende een onderzoek. Twaalf slachtoffers, onder wie de bovengenoemde BV’s, stelden zich burgerlijke partij in de zaak die stilaan onderweg leek naar de rechtbank. Kort na het uitkomen van de feiten werd R. vrijgelaten onder voorwaarden, maar uit onderzoek van Het Nieuwsblad bleek ondertussen dat ‘Eveline’ nieuwe slachtoffers had gemaakt, deze keer onder het alias ‘Ariane’.

G.R. had via sociale media opnieuw mannen had gecontacteerd via Whatsapp, Instagram en Tiktok met als ultieme doel: hen naaktfoto’s ontfutselen. Zijn nieuwe werkterrein was Nederland, waar hij na de heisa in ons land aan de slag ging in een hotel. In het hotel bij onze noorderburen benaderde hij werknemers en zelfs hotelgasten via die nieuwe valse naam: Ariana en nieuwe foto’s.

Geen klacht

Sommigen roken tijdig onraad, anderen trapten wel in zijn val en stuurden fotomateriaal. De manier waarop hij bij zijn slachtoffers toenadering zocht, was nog steeds dezelfde: G.R. stuurde expliciete naaktfoto’s en probeerde zo zijn slachtoffers te overtuigden voor een “wederdienst”. Ze dienden geen klacht in, maar het hotel maakte wel duidelijk dat hij daar niet meer welkom was.

G. werd vorige week door de politie opnieuw opgepakt en bij de onderzoeksrechter in Get op het matje geroepen. Die besliste om hem opnieuw aan te houden, waardoor G.R. opnieuw naar de gevangenis moet. R. moest maandag voor de raadkamer in Gent verschijnen, maar die besliste om zijn zaak met een week uit te stellen. Op 12 december buigt die zich over de aanhouding van R.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer