©  AFP

Vijf landgenoten plaatsen zich rechtstreeks voor de hoofdtabel Australian Open

Vijf Belgen hebben in principe zekerheid over deelname aan de hoofdtabel van de Australian Open volgende maand (16-29 januari). De maandag verschenen ATP- en WTA-rankings - zonder grote verschuivingen - bepalen de rechtstreekse inschrijvingen voor het eerste grandslamtoernooi van 2023.

BelgaBron: BELGA

Bij de mannen is enkel David Goffin (ATP 53), die woensdag 32 jaar wordt, zeker van zijn stek. De Belgische nummer een bleef op de ranking van maandag onveranderd 53ste.

Elise Mertens (WTA 29), Alison Van Uytvanck (WTA 55), Maryna Zanevska (WTA 82) en Ysaline Bonaventure (WTA 95) zijn de Belgische vrouwen op de hoofdtabel in Melbourne. De rankings van Mertens en Van Uytvanck bleven onveranderd, Zanevska verloor een plekje, Bonaventure steeg een plaats. Greet Minnen (WTA 203, +4) en Magali Kempen (WTA 224, +5) werken kwalificaties af op de Australian Open, net als Zizou Bergs (ATP 131, +1) en Kimmer Coppejans (ATP 202, +1) bij de mannen.

Voor zowel de hoofdtabel bij de mannen als bij de vrouwen zijn 128 plaatsen voorzien, waarvan er acht gereserveerd zijn voor wildcards en zestien voor kwalificatiespelers. Er blijven zo 104 directe entreebewijzen over.

De Belgen bereiden zich vooral voor op de United Cup, een nieuwe competitie voor gemengde landenteams in Brisbane, Perth en Sydney (29 december-8 januari). België kwam er bij de loting in groep A terecht, samen met Griekenland en Bulgarije, en speelt haar wedstrijden in Perth. Elise Mertens, Alison Van Uytvanck, Magali Kempen, Kirsten Flipkens, David Goffin, Zizou Bergs, Kimmer Coppejans en Michael Geerts zullen er voor ons land aantreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer