©  AP

Russische autoriteiten stellen cijfer bij: geen 700, wel 2.500 dode Kaspische zeehonden aangespoeld

Ruim 2.500 dode zeehonden zijn aangespoeld op de kust van de Kaspische Zee in de Russische deelrepubliek Dagestan in de noordelijke Kaukasus. Zaterdag werd nog gesproken over tot 700 dode zeehonden, maar de Russische autoriteiten zeggen dat het cijfer veel hoger ligt. Hoe de beschermde dieren zijn gestorven is nog onduidelijk. Een onderzoek loopt.

gliBron: BELGA

“Dit is de grootste sterfte van de Kaspische zeehond in de afgelopen tien jaar”, zeggen de autoriteiten volgens het Russische staatspersagentschap TASS. “De oorzaken zullen worden vastgesteld na het uitvoeren van laboratoriumtests op het pathologisch materiaal van de dode dieren.” Het aantal kadavers zou nog kunnen oplopen.

De Kaspische zeehond is een bedreigde diersoort en is beschermd. Volgens dierenrechtenactivisten is de populatie de afgelopen 100 jaar met ongeveer 90 procent afgenomen - mede door de toenemende vervuiling van de Kaspische Zee, waar olie wordt gewonnen. Volgens deskundigen sterven de dieren door olielekken, stroperij en overbevissing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer