Nicole en Hugo vormden 52 jaar lang een onafscheidelijk duo. ©  carlo coppejans

Hugo Sigal dankt Vlaanderen na overlijden Nicole: “Ik heb elke mail, elke brief en elk kaartje gelezen”

Hugo Sigal (75) heeft een paar moeilijke weken achter de rug. Op 4 november stierf zijn levenspartner en grote liefde Nicole Josy. In een open brief dankt de zanger nu alle Vlamingen voor de steun die hij heeft gekregen na het verlies.

Gilles Liesenborghs

Exact één maand na het overlijden van Nicole kroop Hugo in zijn pen. “Veel mensen schreven een paar korte woorden van troost. Anderen mooie brieven met persoonlijke herinneringen. Ik heb elke mail, elke brief en elk kaartje gelezen. Luidop, want dan dringen de woorden dieper door en zo weet ik dat Nicole ze ook hoort”, schrijft hij.

  52 jaar lang vormde hij een koppel met ‘zijn’ Nicole. Een liefde waar Vlaanderen veel sympathie voor had. Hugo werd afgelopen maand dan ook overrompeld met steunbetuigingen. “Jullie reacties zijn nog steeds zo massaal dat het jammer genoeg onmogelijk is om iedereen persoonlijk te kunnen antwoorden, waarvoor mijn excuses. Maar wat zou Nicole gelukkig geweest zijn met zoveel warmte en liefde!”

  Hugo kroop exact één maand na het overlijden van Nicole in zijn pen. ©  if

  Lees hier de volledige brief:

  Lieve mensen,

   

  Vandaag, 4 december ’22, is het exact één maand sinds het overlijden van Nicole, na 52 jaar pure liefde. Ik wil deze gelegenheid gebruiken om jullie allemaal persoonlijk te bedanken. Ondanks het grote verdriet hebben we heel goed ervaren hoe sterk Vlaanderen meeleeft. We zijn overstelpt met duizenden mails, brieven en kaartjes.

  Veel mensen schreven een paar korte woorden van troost. Anderen mooie brieven met persoonlijke herinneringen. Ik heb elke mail, elke brief en elk kaartje gelezen. Luidop, want dan dringen de woorden dieper door en zo weet ik dat Nicole ze ook hoort.

  Jullie reacties zijn nog steeds zo massaal dat het jammer genoeg onmogelijk is om iedereen persoonlijk te kunnen antwoorden, waarvoor mijn excuses. Familie en vrienden vertellen me dagelijks over de pakkende, persoonlijke boodschappen die heel wat mensen plaatsten op hun sociale media. Ik hoor verhalen en getuigenissen die even ontroerend zijn als de berichten die ik zelf krijg.

  Wat zou Nicole gelukkig geweest zijn met zoveel warmte en liefde! Al die berichten betekenen voor mij een grote steun en troost. En ook een speciaal woord van dank aan de mensen die ‘ter nagedachtenis van Nicole’ een gift deden ten voordele van de Alzheimerliga (www.alzheimerliga.be). Een goed doel dat ons nauw aan het hart ligt.

  Ik mis Nicole, op elk moment van elke dag. Nicole is uniek. Ik ken niemand zo warm, zo lief, zo grappig en zo sterk als zij. De pijn, het verdriet en het gemis zijn na ons intense leven samen, vanzelfsprekend zwaar om te dragen. Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Nicole zei altijd dat ik moest doorgaan als zij er niet meer zou zijn, zeker sinds de diagnoses. Zij heeft me altijd de kracht gegeven om door te zetten en zal dat altijd blijven doen.

  Ik wil dat ze, net zoals wanneer ik bij een optreden een moeilijk solonummer zong, telkens opnieuw kan zeggen ‘ziede wel dagge het kunt, asge maar wilt’. De urne van Nicole is nu thuis, hier bij mij. Dat geeft me rust en kracht. 

  Ik heb een geweldige familie en de beste vrienden, die er altijd voor me zijn en bij wie ik altijd terecht kan om te praten of voor een knuffel. Het sterkt me om verder door te blijven gaan en de herinnering aan Nicole levendig te houden, ook op muzikaal vlak. Over wat ik de komende maanden wel of niet ga doen, wil ik nog even rustig nadenken. Nicole heeft altijd gezegd ‘gij moogt ni stoppen, gij moet doordoen’. Maar nu is er eerst tijd nodig om te rouwen.

  Wat ik ook doe, ik zal nooit alleen zijn. Altijd zal ik Nicole aan mijn zijde voelen. En blijven dromen, met haar in gedachten. ‘Believe in the beauty of your dreams’ blijft ons motto. Want zolang ik er ben, en zolang jullie er zijn, is Nicole er ook en zal ze nooit vergeten worden.

  Meer dan 50 jaar lang voelden we ons altijd geliefd, maar dat jullie ons zó graag zien, dat wisten we niet. Merci dat jullie Nicole en Hugo zo’n gelukkig leven en een uitzonderlijke carrière bezorgden. Jullie brachten ons Canzonissima met ‘Goeiemorgen Morgen’, het Eurosongfestival en ‘Baby Baby’, het Yamaha World Popular Song Festival in Japan, we reisden met André Van Duin door Nederland, 25 jaar lang zongen we op prachtige cruises over alle continenten, jullie geloofden in onze ‘Pastorale’ en omarmden ons ook tijdens moeilijkere momenten.

  Voor alle liefdevolle reacties de laatste weken: eeuwige dank, namens Nicole en Hugo, want ik zal altijd blijven ondertekenen in naam van ons beiden.

  Ik ben er zeker van dat we elkaar binnenkort snel terugzien want ik blijf ongetwijfeld doorgaan.

  Lieve groeten,

  Nicole en Hugo 

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners

  Beste van Plus

  Lees meer