Themabeeld. ©  AP

Negen kerkleden verdronken tijdens doopceremonie in Zuid-Afrika

De lichamen van negen kerkleden zijn teruggevonden nadat een vloedgolf hen had meegesleurd in een rivier tijdens een doopceremonie in Zuid-Afrika. Dat hebben de hulpdiensten gemeld. Naar schatting zijn nog eens acht mensen vermist.

gliBron: BELGA

“We hebben gisteren twee lichamen geborgen en vandaag nog eens zeven”, zei woordvoerder Robert Mulaudzi van de hulpdiensten. Dat aantal zal waarschijnlijk nog stijgen naarmate de zoek- en reddingsoperatie voortgaat.

Mulaudzi zei dat 33 gelovigen zaterdag waren samengekomen voor het doopritueel op de oevers van de Jukskei, een rivier in Bramley park, een buitenwijk van Johannesburg. Een plotse storm veroorzaakte een vloedgolf en sterke stroming, legde hij uit.

In juni verdronken vier mensen tijdens doopceremonies in de provincie Limpopo en tijdens Pasen dit jaar stuurde het departement Water en Waterzuivering een speciale waarschuwing uit tegen het houden van doopceremonies in rivieren.

Mulaudzi vroeg kerken die dergelijke ceremonies houden zich meer bewust te zijn van de stormen en overstromingen die vaak voorkomen tijdens de zomermaanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus