©  BELGA

Nieuwe bondscoach is nog niet voor morgen: persconferentie en raad van bestuur over opvolger van Roberto Martinez uitgesteld

De nieuwe bondscoach is nog niet voor morgen. De voetbalbond heeft de bekendmaking van het plan hoe ze aan een nieuwe bondscoach zullen komen uitgesteld.

Ludo Vandewalle

Omdat de raad van bestuur fysiek niet kon samenkomen om het plan van CEO Peter Bossaert te bespreken, wordt de vergadering en de presentatie van het plan enkele dagen verschoven. Enkele leden van de raad van bestuur zagen een digitale vergadering over dit belangrijke punt niet zitten.

Vacature

Intussen werd duidelijk dat CEO Peter Bossaert niet op zijn eentje een nieuwe bondscoach gaat zoeken. Hij is nog maar vier jaar in dienst bij de voetbalbond en heeft daarin geen ervaring. Er wordt na consultatie van de raad van bestuur net als de vorige keer bij de zoektocht naar een opvolger voor Marc Wilmots een vacature uitgeschreven met vereisten waaraan de nieuwe sterke man moet voldoen, in de hoop dat er tegen dan ook een technisch directeur is gevonden. De vereisten voor de nieuwe bondscoach zijn onder meer ervaring met topspelers hebben, mee zijn in de eisen van het moderne voetbal op en naast het terrein en een sterke en open communicator zijn. Meer nieuws over de te volgen weg dus de komende dagen.

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners

   Lees meer