©  BELGA

Project rond ambitieuze Franse wielerploeg is mislukt: renners krijgen te horen dat ze vrij zijn om nieuwe werkgever te zoeken

De Franse megaploeg van Jérôme Pineau rond sprinter Mark Cavendish komt er niet. Pineau heeft vrijdagavond aan alle renners laten weten dat ze vrij zijn om voor volgend seizoen een nieuwe werkgever te zoeken.

Maarten Delvaux

Enkele maanden geleden leek er een droomproject in het wielrennen in de maak. De Franse ex-renner Jérôme Pineau zou 15 miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar brengen om het bescheiden Franse ploegje B&B Hotels een flinke upgrade te bezorgen. De Parijse burgemeester Anne Hidalgo toonde zich bereid om het logo van Parijs aan het team te binden met het oog op de Olympische Spelen 2024. Mark Cavendish zette zich mee achter het verhaal en in zijn zog zouden een aantal ervaren renners volgen. Alles zag er echter goed uit, maar het bleek te mooi om waar te zijn.

Des te dichter de deadline van 30 november om zijn dossier in te dienen bij de internationale wielerbond UCI, des te duidelijker werd dat Pineau niet het vereiste geld bij elkaar zou krijgen. Vrijdagavond moest Pineau aan de renners toegeven dat zijn project mislukt was en dat ze vrij waren om voor volgend seizoen een nieuwe werkgever te zoeken. Dat schrijf het Franse L’Equipe. Het gaat om een twintigtal renners waaronder onze landgenoten Jens Debusschere, Eliot Lietaer en Jordi Warlop.

Ondertussen probeert Pineau nog te redden wat er te redden valt door een structuur op te zetten die zou evolueren op het bescheiden continentaal niveau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer