©  BELGA

Jong Genk stelt teleur en gaat met 2-0 onderuit tegen RSCA Futures: “Het was niet goed genoeg, een offday”

Jong Genk heeft niet kunnen verderbouwen op hun overtuigende zege tegen RWDM. In het Lotto Park stelde het elftal van trainer Hans Somers teleur. RSCA Futures won verdiend met 2-0 en heeft die zege te danken aan Chris Lokesa. De Zonhovenaar bezorgde paars-wit de zege met twee assists.

Jochen Henrioulle

“Het was een teleurstellende wedstrijd”, vatte Jong Genk-coach Hans Somers de wedstrijd samen. Zijn team leek nochtans eindelijk vertrokken voor een goede reeks na de overtuigende 2-0-zege tegen RWDM vorig weekend. Maar vrijdagavond in het Lotto Park stelde Jong Genk teleur. “Een verklaring heb ik daar niet meteen voor, want we hebben deze week goed getraind”, reageerde Somers.

Vinnige Lokesa

Vooral op de vinnige Chris Lokesa kreeg Jong Genk geen greep. De Zonhovenaar, die zijn jeugdopleiding bij KRC Genk genoot, tekende bij beide doelpunten aan voor de assist. Jong Genk keek zo na 26 minuten al tegen een 2-0-achterstand aan. “Te gemakkelijke passes gingen te vaak verloren”, verklaarde Somers. “We gaven veel ballen te eenvoudig weg, waardoor zij konden gaan counteren. Een goed voetballend team zoals Anderlecht maakt die dan ook af. ”

“In het voetbal moet je je momenten grijpen”, gaat Somers verder. “Dat hebben we vandaag – zeker in de eerste helft – niet gedaan. En dan kijk je aan de rust tegen een 2-0-achterstand aan. In de tweede helft proberen we nog wel terug te knokken, maar dat wordt dan moeilijk.” Jong Genk kreeg ook in de tweede helft geen vat op de wedstrijd. Daarvoor was het te slordig in balbezit. Veel kansen wisten de Genkenaren dan ook niet te creëren. Al had Beniangba vlak voor het rustsignaal altijd moeten scoren. Maar de boomlange spits kopte de voorzet van Arabaci van dichtbij over. Ook Jay-Dee Geusens kwam in de slotminuten nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot strandde op de paal.

Offday

“De weinige kansen die je dan nog afdwingt, moet je wel zien af te maken”, wist Hans Somers. “Maar de slordigheden in balverlies zorgden ervoor dat wij nooit echt in ons spel raakten. Wanneer we dan wel eens dicht bij hun doel raakten, bleek de laatste pass niet goed. Daar moeten we volgende week toch eens over samenzitten. Want we moeten eerlijk zijn, het was niet goed genoeg vandaag. Een offday, andere woorden vind ik er niet voor.”

Een teleurstellende vertoning, maar toch mag Jong Genk het hoofd niet laten hangen. Want door de nederlaag missen de Genkies de aansluiting met de middenmoot. Het elftal van Hans Somers moet zo volgende week opnieuw vol aan de bak tegen Club NXT om de degradatie te voorkomen. “Dan moeten we het opnieuw zien om te draaien en opnieuw op de juiste manier voetballen”, besluit een teleurgestelde Hans Somers.

JONG GENK: Leysen - Rommens, Didden, Al Mazyani, Martens (45’ Dierckx) - Rotundo (62’ Claes), Geusens, Van de Perre (62’ Swerts) - Godts (82’ Nuozzi), Beniangba (45’ Diawara), Arabaci.

RSCA FUTURES: Vercauteren - Ferrara (74’ Camara), Lapage, Engwanda, Masscho - De Wilde (82’ Monticelli), Hubert, Lokesa (90’ Maamar) - Takidine (74’ Michez), Stassin, Agyei (82’ Diallo)

DOELPUNTEN: ‘7, Lokesa; ‘26 Agyei

GELE KAARTEN: 43’, Ferrara (fout); 54’, Lokesa (fout); 67’, Dierckx (fout)

SCHEIDSRECHTER: Quentin Pirard

TOESCHOUWERS: 500

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer