©  BELGAIMAGE

Vier jaar cel voor loverboy uit Heusden-Zolder

Heusden-Zolder -

Een 24-jarige man uit Heusden-Zolder is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vier jaar cel nadat hij twee minderjarige meisjes de prostitutie induwde. “Hij aanschouwde de slachtoffers als zijn geldbron.” Omdat de dader niet opdaagde op zijn proces is zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Geert Houben

“De beklaagde zag de minderjarigen als een gebruiksobject. Hij had enkel geldelijke belangen voor oog. Op geen enkele wijze hield de man rekening met het welzijn van de slachtoffers”, aldus de rechter in het vonnis. De dader stuurde zijn kat naar zijn proces waar hij veroordeeld is voor mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie. In maart vorig jaar kwamen de feiten aan het licht. Een intussen meerderjarig slachtoffer uit Midden-Limburg stapte toen naar politie LRH. Enkele maanden voordien was het meisje, dat uit een instelling was vertrokken, via de sociale media in contact gekomen met de jongeman. De twee begonnen een relatie. Al snel gingen de gesprekken over prostitutie en dat de twintiger geldproblemen had.

Opgesloten

Hij richtte ook zijn pijlen op een tweede minderjarige uit Noord-Limburg. Zij moest in Beringen en Genk enkele klanten afwerken. Het tarief was 150 euro waarvan het slachtoffer de helft zou krijgen. Als ze tegenstribbelde dreigde de dader het tweede slachtoffer, een vriendin van de Noord-Limburgse, wat aan te doen. Het meisje uit Midden-Limburg had uiteindelijk geen seks met een klant. Toen de dader haar naar Maastricht bracht, wist ze te ontkomen. Even daarvoor had hij haar al vier dagen opgesloten omdat ze op de vlucht was geslagen.

De dader, eerder al veroordeeld voor drugsfeiten, bleek niet vies te zijn van een leugen. Hij ontkende alles en zei zelfs de meisjes niet te kennen. Dat zijn gsm de nummers en berichten aan de meisjes bevatte, deerde hem niet om van krommenaas te gebaren. Bovenop de vier jaar cel kreeg de twintiger een boete van 24.000 euro opgelegd. Aan de burgerlijke partijen is hij 6.750 euro verschuldigd. Door de hoogte van de straf en uit vrees voor vluchtgevaar is zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer