Haris Bratanovic gaat vrijdag met Oostende in Bergenop zoek naar een vijfde zege op een rij. © BELGA

Jonas Foerts trekt zondag met Kangoeroes Mechelen naar Okapi Aalst. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

thumbnail: Haris Bratanovic gaat vrijdag met Oostende in Bergenop zoek naar een vijfde zege op een rij.
thumbnail: Jonas Foerts trekt zondag met Kangoeroes Mechelen naar Okapi Aalst.

Negende speeldag BetFirst BNXT-League opent met Bergen-Oostende en Antwerp Giants-Charleroi

De negende speeldag van de BetFirst BNXT-League wordt vrijdag met Bergen-Oostende, vanaf 20u25 rechtstreeks op Play Sports en Pickx Sports, en Antwerp Giants-Charleroi (20 uur, Lotto Arena) reeds op gang geschoten.

Patrick Ceulemans

De negende speeldag van de BetFirst BNXT League gaat vrijdag met twee wedstrijden reeds van start. Om 20 uur gaat Antwerp Giants in de Lotto Arena en versus Spirou Charleroi op zoek naar een derde zege op een rij. Bergen (20u30, Mons Arena) ontvangt Oostende en de West-Vlamingen willen een vijfde opeenvolgende overwinning. Als de Sinjoren en de kustploeg juichen zou het voor de twee Henegouwse ploegen reeds de vijfde nederlaag van deze campagne betekenen. Dat zou een slechte zaak zijn voor de top-5 na achttien speeldagen en dus een stek in de Elite Gold met de beste vijf uit Nederland.

Limburg United met Alex Stein, maar nog zonder Maxim De Zeeuw naar LeuvenZaterdag

(20u30, Sportoase) zijn er met Leuven Bears-Limburg United en Luik-Brussel nog twee wedstrijden. Limburg United trekt zonder Quentin Serron (knie, einde seizoen) en Maxime De Zeeuw (enkel) naar Leuven Bears. Bij de Limburgers viert de Amerikaan Alex Stein na enkele weken en een voetblessure wel zijn comeback. De club uit Hasselt zou eerstdaags een buitenlandse versterking voor Quentin Serron presenteren.

Alex Stein viert zaterdag bij Limburg United en in Leuven Bears zijn comeback. © Gregory Van Gansen

Voor wie zondag 6 op 6?

De laatste partij van de negende speeldag van de BetFirst BNXT League wordt zondag (15 uur) in het Forum van Aalst afgewerkt. Zowel de Ajuinen als de Maneblussers werkten zich met een 5 op 5 op richting de top van het klassement. Wie een zesde opeenvolgende overwinning realiseert blijft dus in de top-3 meedraaien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer