©  Tom Palmaers

Laatste loodjes: dit weekend wordt wegdek op verhoogde Kempische bruggen vernieuwd

Hasselt -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van beide bruggen over het Albertkanaal op de Kempische Steenweg in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19.00 uur en 9.00 uur wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd.

“In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december plaatst de aannemer een nieuwe toplaag asfalt op de Kempische brug. De werken stonden gepland na de verhogingswerken van De Vlaamse Waterweg nv. Nu die zijn afgerond, kan AWV de brug zelf opnieuw asfalteren”, zegt Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld).

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, wordt ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. Het verkeer wordt tijdelijk naar één rijvak per rijrichting gebracht. Zo blijft in elke rijrichting één rijstrook beschikbaar terwijl de andere geasfalteerd wordt. Dit kan tijdelijk voor lokale verkeershinder zorgen.

Fietspaden

AWV werkt ook verder aan de fietspaden op de brug. Tegen eind dit jaar zouden alle oneffenheden weggewerkt moeten zijn. In het voorjaar van 2023 volgt dan de nieuwe toplaag op beide zijden van de brug. Tijdens die werken moet het fietsverkeer dan tijdelijk over de brughelft waar niet gewerkt wordt.

DJ

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer