Matthias Claes als middenman: “Het is mijn beste plaats.” ©   André Verhoeven

Handbal BeNe-League Atomix Haacht

Matthias Claes blijft geloven in behoudskansen van Haacht: “Wij hangen als team nog altijd aan mekaar”

Haacht -

Na dertien speeldagen staat Atomix Haacht met nul punten twaalfde en laatste in de BeNe-League. Het team is nog op steeds op zoek naar een eerste overwinning. “Ik zou er niet van schrikken als we zaterdag winnen van Hubo”, zegt aanvoerder Matthias Claes, die ook blijft geloven in de behoudskansen van Atomix.

André Verhoeven

Een jaar geleden vochten Atomix Haacht en Initia Hasselt in een nacompetitie vijf duels uit met als inzet het behoud in de BeNe-League. Atomix maakte het waar, Initia fuseerde met Tongeren tot Hubo Handbal. De Limburgse fusieploeg is acht wedstrijden voor het einde van de competitie quasi zeker van een verlengd verblijf in de Belgisch-Nederlandse liga.

“En toch maak ik me sterk dat we Hubo in hun thuismatch hadden kunnen kloppen”, vertelt Atomix-aanvoerder Matthias Claes. “Hoewel we vroeg in die match vijf goals voorsprong vergaarden en het tien minuten voor het einde nog 26-26 stond, verloren we nog zwaar”, herinnert hij zich. “Sergio Almeida pakte er rood en we misten wisselspelers. Ons bobijntje was af. Dat zou op dit moment niet meer gebeuren. Hoewel Ben en Wouter Schroven onbeschikbaar zijn, Jeroen Driessen en Loic Heleven nog even ontbreken en het seizoen gedaan is voor Ahmad Nassif, beschikken we over een ruime groep jongeren. Die hebben zich intussen mooi aangepast.”

Verwrongen cijfers

Mathias Claes gelooft duidelijk nog in de behoudskansen van Atomix. “Maar het zal wel in de play-downs moeten gebeuren”, voegt hij eraan toe. “Tegen die tijd zou Ben Schroven weer speelklaar moeten zijn. Met iedereen in conditie – we pakken de trainingen rustiger aan en op woensdag is een kinesist mee die inleidende training geeft – willen we ons doel bereiken. Maar ik zou er niet van schrikken als we zaterdag winnen van Hubo. De wekelijke cijfers zeggen trouwens niet alles. Vorige week hielden we in Aalsmeer tot tien minuten voor het einde stand. Pas bij 25-23 kregen we onze klap. De eindscore was dus ook hier weer vertekend.”

Op het eerste gezicht heerst er nog tevredenheid bij Atomix. “Ook in de groep die ondanks de slechte resultaten nog altijd aan mekaar hangt”, zegt Claes. “Er is zelfs geen gezeur omdat we op woensdag naar een zaaltje in Leuven moeten om onze belangrijkste training van de week af te werken. In Haacht is het verboden om harsballen te gebruiken. En dat is in handbal nu eenmaal noodzaak. Iedereen moet wel wat langer rijden en vroeger vertrekken om op de training te geraken, maar dat is geen probleem. Alleen onze Portugees Sergio Almeida durft al eens te morren. Hij moet ook vanuit het Kempense Herenthout komen om hier te geraken…”

Man met een groot clubhart, de aanvoerder van Haacht. Rasecht Atomix-product en sinds dit seizoen vaak centrale spelverdeler. “Iedereen kent me als hoekspeler omdat ik op de plaats in de eerste ploeg debuteerde”, besluit Matthias Claes. “Maar tot mijn 18de speelde ik constant als middenman. Mijn beste plaats. Ik hoop ermee in de BeNe-League te blijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer