© Zahra Boufker

Drie inhalende bestuurders betrapt bij controles met drone in fietsstraten van Zolder

Heusden-Zolder -

Bij de controles in de fietsstraten van Zolder heeft de politie woensdag drie bestuurders beboet die fietsers inhaalden. De chauffeurs werden betrapt met een drone.

Olivier Simons/Zahra Boufker

In een fietsstraat hebben fietsers altijd voorrang en mogen ze niet voorbijgestoken worden door auto’s en andere gemotoriseerde voertuigen. Eind maart werden in de Dorpsstraat, Pironlaan, stukken van Inakker en Schuttershof in Heusden-Zolder zulke fietsstraten aangelegd. Maar dat leidde de laatste maanden al tot heel wat klachten, omdat bestuurders de fietsers toch inhaalden.

Daarom controleerde de politie Heusden-Zolder woensdag met de hulp van het droneteam van de federale politie of de bestuurders zich aan de regels hielden. Als via de dronebeelden een overtreder werd betrapt, werd die door agenten in de straat tegengehouden en beboet. De controles vonden plaats in de fietsstraten van Zolder en de omgeving van de school De Leerplaneet op de Ringlaan.

In totaal werden drie bestuurders betrapt die het inhaalverbod van fietsers negeerden. Ze kregen een onmiddellijke inning van 67 euro. Daarnaast waren vijf kinderen niet correct vastgemaakt, droeg één chauffeur zijn gordel niet en werden twee bestuurders betrapt met hun gsm.

©  Zahra Boufker

©  Zahra Boufker

BMW met beroepsplaat

Er werd ook een BMW M4 aan de kant gezet. De auto had verduisterde ruiten, een extreem lawaaierige uitlaat en een groene beroepsplaat. Met die nummerplaat kunnen professionelen wel een aantal proefritten uitvoeren, maar kinderen naar school brengen hoort daar niet bij. Bovendien had de autohandelaar niet correct opgegeven wanneer hij zijn ritten uitvoerde. Daarom werd de nummerplaat in beslag genomen en zal die worden teruggestuurd naar de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Er werd een pv opgesteld voor de verduisterde ruiten en een GAS-pv voor de lawaaierige uitlaat.

In de komende periode zullen er nog meerdere controles zijn in de fietsstraten. siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer