©  Getty Images

Twee jaar cel voor jaloerse ex die kelder vol water laat lopen

Hasselt -

Een 24-jarige man uit Heusden-Zolder is woensdag in Hasselt bij verstek veroordeeld voor het terroriseren van zijn ex. Tussen april en juli vorig jaar ging meermaals bij hem het licht uit nadat de relatie op de klippen was gelopen. Om zijn woede te koelen, zette de jongeman enkele keren de waterkraan in de kelder open.

Geert Houben

Zijn slachtoffer, dat in Hasselt woont, kreeg vorig jaar ook niet meteen fijnzinnige poëzie naar het hoofd geslingerd. “Kankerhoer, ik ga u afmaken.” “Ik ga molotovcocktails gooien.” Meerdere keren drong de driftkikker het appartement van de vrouw binnen. Op 3 juni ging hij met haar hond aan de haal. Op 1 juli was het opnieuw prijs. Nu gaf de dader zijn ex, voor de ogen van haar kind, een klap en stal een Swarovski-ketting uit een lade. De zus van het slachtoffer zag alles gebeuren. Zij verbleef in het appartement om uit angst een oogje in het zeil te houden. Meermaals dreigde de dader ermee de woning in brand te steken.

Daarnaast deelde de nieuwe vriend van de vrouw ook een keer in de klappen. Dat terwijl er hem een contactverbod was opgelegd. “Ik reageer emotioneel als ik onder invloed ben van drugs. Wanneer ik gedronken heb, ben ik licht ontvlambaar”, was zijn uitleg. De twintiger stuurde zijn kat naar de rechtbank waarop de rechter hem twee jaar cel en 800 euro boete oplegde. Hij draait eveneens op voor de gerechtskosten van 625 euro.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer