“De vrouw stapte uit, begon te schelden en heeft een van de jongens van zijn bromfiets gesleurd“, aldus de procureur. © Pixabay

Genkse riskeert werkstraf omdat ze tienerjongen van brommer sleurt: “Bloed begon te koken”

Genk -

Een Genkse vrouw riskeert een werkstraf van 70 uur omdat ze twee minderjarige jongens op een bromfiets zou aangevallen hebben. “Ze reden in mijn weg”, klonk haar uitleg.

Shauni Deferm

De vrouw moest zich woensdag voor de Tongerse rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen aan een 15- en een 16-jarige jongen op 1 juli van dit jaar. De vrouw reed op de Eeuwfeestlaan in Genk toen ze de twee tieners op een bromfiets kruiste. “Die jongens reden in mijn weg, ze waren nonchalant en begonnen op me te schreeuwen. Mijn bloed begon te koken. Ik heb toen gezegd dat als ze mijn zonen waren, dat ik hen een pak slaag zou geven”, zo sprak ze.

Volgens de aanklager zou de vrouw het niet enkel bij geschreeuw gehouden hebben, maar ging ze de jongens ook fysiek te lijf. “De vrouw stapte uit, begon te schelden en heeft een van de jongens van zijn bromfiets gesleurd. Enkele omstaanders hebben haar moeten kalmeren. Een getuige heeft verklaard dat ze zelfs aan het spuwen was.”

Op 14 juli werd de vrouw nogmaals gearresteerd, dit keer voor openbare dronkenschap. In de cel zou ze zich weerspannig gedragen hebben. “Ze sloeg richting het gezicht van een agent”, aldus de procureur.

Hersentrauma

Voor de twee feiten samen riskeert de Genkse een werkstraf van 70 uur en een geldboete van 208 euro met uitstel. Haar advocaat ontkent de slagen aan de minderjarigen. Voor de weerspannigheid wordt de opschorting gevraagd. “In 2006 is mijn cliënte slachtoffer geworden van een zwaar verkeersongeval. Ze is toen met een groot hersentrauma uit haar auto bevrijd. Daardoor heeft ze gedragsstoornissen ontwikkeld en kan ze niet meer gepast reageren. Ze heeft steeds het gevoel dat mensen haar onrecht aandoen”, klonk het.

Vonnis volgt op 21 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer