©  AFP

Louis van Gaal blijft geloven in wereldtitel, maar spreekt wel met twee woorden na zege tegen Qatar: “Het shirt van Nederland weegt zwaar”

Stijn Joris

Geen sprankelende zege voor Oranje tegen Qatar, maar het gaat wel als groepswinnaar naar de tweede ronde. Bondscoach Louis van Gaal blijft in de missie van Oranje geloven en beoogt nog steeds de wereldtitel, maar hij spreekt wel met twee woorden.

“Ik vond het geen hobbelig parcours”, zei Van Gaal bij de NOS. “We zijn eerste in onze groep geworden met een aantal spelers die de laatste maanden amper gespeeld hebben en waarbij we ook wat jongens zoals De Jong en Gakpo op het einde nog wat konden sparen. Dat is alles wat we moesten doen. Al merk ik ook dat het shirt van Nederland voor verschillende spelers zwaar weegt en voor andere ook helemaal niet. Bij Gakpo ervaar ik dat bijvoorbeeld niet, maar bij andere spelers wel.”

Van Gaal is het niet eens met de kritiek op het veldspel van het Nederlands elftal. “Je kan je mening geven, maar ik ben het niet met je eens dat de uitvoering te wensen overlaat”, zei Van Gaal op de persconferentie in het Al Bayt-stadion tegen een Nederlandse journalist. “Ik ga er verder ook niet over uitweiden. Ik denk dat jij op een andere manier naar voetbal kijkt dan ik. Blijf je tot de finale hier? Nou, dan zie je ons weer.”

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Lees meer