Twee doden en drie gewonden na steekpartijen in Brussel, politie nog op zoek naar messentrekker

De Brusselse politie is maandagavond met de grote middelen op zoek naar een man met een mes, die in de gemeente Anderlecht twee voorbijgangers zou hebben neergestoken. Onder meer de helikopter van de federale politie wordt ingezet. Opmerkelijk genoeg moest de Brusselse politie deze maandagavond nog twee keer uitrukken, voor dodelijke steekpartijen. Twee mensen zijn maandagavond overleden, nadat ze betrokken raakten bij twee verschillende steekpartijen. Ook in Sint-Gillis wordt nog naar een dader gezocht.

Cedric Lagast, Dirk Coosemans, Pieter Huyberechts, Chris Verhaeghe

Het incident in Anderlecht gebeurde rond 18 uur, aan de sluis aan Veeweydekaai. Een nog onbekende man zou daar twee voorbijgangers aangevallen hebben met een mes. Het zou gaan om een wandelaar, en een fietser. Eén van de twee slachtoffers is volgens het Brusselse parket zwaargewond.

Daarna sloeg de dader op de loop. De politie was om 21 uur nog altijd met man en macht naar de man op zoek. Onder andere de helikopter van de federale politie wordt ingezet. “Er is nog geen verdachte aangetroffen”, aldus het Brusselse parket.

De leerlingen en leerkrachten van een nabijgelegen school waar lessen avondonderwijs worden gegeven, kregen de raad van de politie om binnen te blijven. Ook het nabijgelegen metrostation wordt doorzocht.

Nog twee incidenten

De politie moest diezelfde avond opmerkelijk genoeg ook al tussenbeide komen bij twee dodelijke steekpartijen. Rond 18.30 uur werd de politie naar een opvangcentrum geroepen in Sint-Jans-Molenbeek. Twee mannen hadden het daar met elkaar aan de stok gekregen, en trokken een mes. Eén van hen werd dodelijk neergestoken. De andere werd als verdachte opgepakt, zo bevestigt het parket.

Om 18.20 uur, amper tien minuten eerder, werd de politie ook naar het Bethlehemplein geroepen in de buurgemeente Sint-Gillis. Daar werd op straat ook een man neergestoken. “Het parket gaat met een afstappingsteam ter plaatse”, aldus het Brusselse parket. Ook hier is

Op het eerste gezicht zou er geen verband zijn tussen de gebeurtenissen. Het Brussels parket onderzoekt de drie incidenten. Er wordt voorlopig geen rekening gehouden met een terroristische aanslag. Er zouden ook geen politiemensen slachtoffer zijn geworden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer