De dieven ontkenden de feiten maar volgens de Tongerse rechter zijn de diefstallen echter wel bewezen. © rr

Georgische dieven krijgen tot 12 maanden cel voor stelen sterke drank in Carrefour

Zutendaal -

Drie Georgische kregen celstraffen van 6 en 12 maanden voor een winkeldiefstal in de Carrefour in Zutendaal. Ze gingen ervandoor met flessen sterke drank.

Shauni Deferm

De feiten dateren van 11 juni van dit jaar, rond 13 uur, en kwamen aan het licht nadat de Toyota met de drie verdachten toevallig werd tegengehouden door de politie. In de koffer van de wagen vonden de inspecteurs 34 flessen sterke drank. Een van de drie mannen had een kassaticket van de Carrefour in Zutendaal op zak met een afrekening van vijf flessen Johnnie Walker.

Camerabeelden

Omdat de inspecteurs het verdacht vonden dat er voor de resterende hoeveelheid flessen geen kassaticket was, werden de camerabeelden van de winkel gecheckt. “Daarop is te zien dat een van de mannen de winkel binnenwandelt, verschillende flessen sterke drank onder zijn jas wegstopt en aan de kassa slechts een pakje sigaretten afrekent”, aldus de Tongerse procureur. “Niet veel later komt een tweede verdachte, tevens de broer van de eerste beklaagde, de winkel binnen. Ook hij steekt flessen drank weg in zijn broek maar hij wordt door de winkelverantwoordelijke betrapt. Daarom dat hij die vijf flessen uiteindelijk toch heeft afgerekend. De intentie tot stelen was er. We gaan ervanuit dat alle flessen die we in de wagen terugvonden, gestolen zijn en dat op basis van de camerabeelden en verklaringen van de winkelverantwoordelijke.”

12 maanden cel

De drie Georgiërs ontkenden echter alle feiten. “Mijn cliënt stak de flessen weg in zijn kledij omdat hij ze gewoon niet allemaal in zijn handen vast kon houden”, klonk het bij een van de advocaten. Volgens de Tongerse rechter zijn de diefstallen echter wel bewezen. Hij veroordeelde twee mannen tot celstraffen van zes maanden en geldboetes van 480 euro. Een derde verdachte moet een jaar naar de gevangenis en een geldboete van 800 euro betalen omdat hij eerder al veroordeeld werd voor het plegen van diefstallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer