© Werner Jansen

U17 Sparta Kolmont speelt kampioen

Borgloon -

Met drie wedstrijden in de competitie voor de boeg in de gewestelijke U17 trad het ongeslagen KFC Sparta Kolmont donderdag thuis aan tegen eerste belager Vlijtingen VV. Bij minstens een gelijkspel kon er kampioen gespeeld worden. En die titel haalden ze ook binnen.

Werner Jansen

Vlijtingen begon de wedstrijd gebeten. Er bestond immers nog een piepkleine kans dat ze Kolmont van de bijna ongenaakbare troon zouden kunnen stoten. Het werd daarom een felle partij, op het scherp van de snee, maar mooi om zien. Vooraan Anas die met zijn virtuoze dribbelpartijen de ballen tovert waar hij ze maar hebben wil, Zander met zijn gedreven vechtlust. Achteraan Benjamin met zijn stevige tackles en Milan, de keeper, die als een warempele twaalfde man mee uitverdedigt. Het complete middenveld als geoliede tussenschakel. "We zouden ze allemaal een voor een kunnen vernoemen, maar ze zijn als ploeg gewoonweg goed op elkaar ingespeeld", klinkt het. "Alle spelers waren pertinent: vandaag zou, of liever moést er kampioen gespeeld worden. En dat gebeurde ook. Na een foutloze reeks van gewonnen wedstrijden was een gelijkspel (2-2) voldoende."

Zaterdag volgde dan nog de wedstrijd in Bilzen: 0-2. Trainer Björn Paque: "Ze hebben 31 op 33 gehaald en met nog één wedstrijd voor de boeg is Kolmont ongeslagen. Met 44 doelpunten voor en 15 tegen hebben wij ook de beste aanval én verdediging van de reeks. De ploeg is een goede mix van eerste- en tweedejaars U17 spelers." En wat volgt? "Na nieuwjaar wacht een nieuwe uitdaging, want we gaan een reeks hoger spelen", besluit een glunderende coach.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer