©  ISOPIX

Kameroense doelman André Onana uit kern gezet vlak voor match tegen Servië: “Als er geen discipline is, moet je ingrijpen”

Het doel van Kameroen werd maandagmiddag in de tweede groepsmatch op het WK tegen Servië niet verdedigd door André Onana. De 26-jarige keeper werd om “disciplinaire redenen” vervangen door Devis Epassy, zo bevestigde een bron binnen de Kameroense voetbalbond aan AFP.

Sam Varewyck en Jeroen De PauwBron: BELGA

Kameroen verloor, met Onana tussen de palen, zijn eerste match in groep G met 1-0 van Zwitserland. Maandag speelde het zonder Onana 3-3 gelijk tegen Servië in een spektakelmatch. Bondscoach Rigobert Song gaf na afloop wat tekst en uitleg bij het vertrek van Onana. “Het gaat over een gebrek aan discipline. In een groep moet je regels respecteren en ik hou liever een groep over dan individuen”, klonk het hard.

“Als er geen discipline is, moet je ingrijpen. Dat is wat nu gebeurd is. We zullen later meer tijd hebben om uit te leggen waar het om gaat, maar nu moeten we verder met degenen die capabel zijn om de kleuren van het land te verdedigen.”

Terugkeer tegen Brazilië?

Song ontweek de vraag of Onana mogelijk nog terug zal keren voor de laatste groepsmatch tegen Brazilië, die vrijdag om 20 uur wordt gespeeld. “Hij is een van de grote keepers van Europa, ik stel zijn prestaties niet in vraag. Voor nu heb ik hem gevraagd om erbij te blijven, dan hebben we de kans om te zien of hij verder kan gaan. Dat hangt ook van hem af, en hij moet zich opnieuw aan de regels houden.

De Kameroense bondscoach erkende ook dat hij een groot risico nam door Onana te vervangen. “Maar Devis Epassy heeft vandaag getoond dat hij een concurrent van André kan zijn”, aldus Song.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer