Cirque du Soleil waagt zich voor het eerst aan een voorstelling op ijs. © Cirque du Soleil

Reserveer nu voor de drie c’s: concert, comedy en circus op een ijspiste

Wie tickets voor Cirque du Soleil wil, moet er altijd vroeg bij zijn. Nu zal de stormloop nog groter zijn, want het gezelschap waagt zich voor het eerst op ijs. En dat is nog maar een van de evenementen waarvoor je best nu al reserveert.

CIRCUS

Eerste keer op het ijs

De shows van Cirque du Soleil wekten al altijd verwondering, maar deze productie zal je stoutste verwachtingen overtreffen. Het wordt namelijk heel anders, want voor het eerst waagt het gezelschap zich aan een voorstelling op het ijs. Bijna hadden we geschreven op glad ijs. Schaatsers en acrobaten dagen samen de zwaartekracht uit in een bevroren speeltuin. (agr)

Crystal, Cirque du Soleil, van 9 tot 12/2, Paleis 12 Brussel en op 17, 18 en 19/2 Sportpaleis Antwerpen. Info: www.cirquedusoleil.com

©  Cirque du Soleil

CONCERT

Umberto Tozzi in de gloria

In 1977 brak de Italiaanse singer-songwriter Umberto Tozzi door met Ti amo. Je kan het wellicht meezingen. Latere hits die je ook kent zijn Tu, Gente di mare, het Eurosonglied met Raf, en het tijdloze Gloria. Nu viert hij zijn 45ste verjaardag op het podium met een mix van zijn grootste hits en minder bekende pareltjes. Lang zal hij leven in de… gloria. (agr)

Gloria Forever Il Tour, Umberto Tozzi, op 19/2, Trixxo Theater Hasselt. Info: www.trixxo-theater.be

©  Karel Hemerijckx

COMEDY

Eigen leven, maar dan niet helemaal

Het leven heeft stand-upcomedian Steven Goegebeur niet gespaard. Hij incasseerde slag na slag, maar krabbelde altijd weer recht. Stof genoeg voor een vierde avondvullende voorstelling waarin hij, als naar gewoonte, vertrekt van zijn eigen leven om, aangevuld met een portie fantasie, het publiek aan het lachen te brengen, maar soms ook stil te krijgen. (agr)

Mankracht, Steven Goegebeur, op 27/1 cc Leopoldsburg, op 23/2 Cinema Walburg Hamont-Achel, op 3/3 De Plak Diepenbeek en op 31/3 Panishof Borgloon. Info: www.stevengoegebeur.be

©  Steven Goegebeur

FAMILIE

Dansen naar een andere planeet

Het begint bij mensen die de aarde ontvluchten op zoek naar een bewoonbare planeet. Dan volgt een woordeloze mengeling van sciencefiction en een dansvoorstelling voor een publiek vanaf zes jaar. We worden nieuwsgierig naar een ander universum en komen vreemde wezens tegen. Vier dansers dompelen zich onder in de wondere wereld van het poppenspel. (agr)

Stellar Boem, FroeFroe & Anastassya Savitsky, op 13/1 Cultuurhuis Tessenderlo en op 15/1 De Velinx Tongeren. Info: www.froefroe.be

© FroeFroe

CONCERT

Groots in kleinkunst

Wie niet weet waar het woord kleinkunst voor staat, zal verwonderd opkijken als Lucas Van den Eynde, Barbara Dex, Maggie McNeal en Wigbert met een vierkoppige liveband in vijftig jaar Nederlandstalige muziekgeschiedenis duiken. Ze kiezen niet alleen voor hits, maar brengen ook minder evidente nummers, zij het altijd in een eigenzinnige vertolking. (agr)

Kleinkunsteiland, Lucas Van den Eynde e.a., op 13/1 De Adelberg Lommel, 9/2 Palethe Pelt, op 11/3 Muze Heusden-Zolder, op 25/3 De Kimpel Bilzen en op 31/3 cc Beringen. Info: www.garifuna.be

©  Garifuna

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer