Tiental arrestaties in Antwerpen bij incidenten na winst Marokko tegen Rode Duivels, VTM-reporter aangevallen tijdens nieuwsuitzending

Net zoals in Brussel, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, is ook in Antwerpen de sfeer enigszins omgeslagen na de winst van Marokko tegen de Rode Duivels. Er vonden in totaal een tiental arrestaties plaats in Antwerpen, meldt de politie zondagavond.

Nick Busschots, wverBron: BELGA

“De rust begint wel stilaan terug te keren en er is minder volk op straat”, zegt Kim Bastiaens, woordvoerster van de Antwerpse politie. Aanvankelijk was het nochtans iets grimmiger. Het waterkanon werd ingezet nadat met bengaals vuur werd gegooid aan de Zwaantjes op het Kiel, en de Turnhoutsebaan in Borgerhout werd gedeeltelijk en preventief afgesloten. “Er is veel feestgedruis. We proberen de gemoederen te bedaren en geen olie op het vuur te gooien”, meldt de politie.

VTM-reporter Rob Van Herck werd tijdens zijn live verslaggeving in het avondnieuws belaagd en kreeg een klap op de Turnhoutsebaan in Borgerhout .

Ook in Brussel werd zondag het waterkanon ingezet nadat in de buurt van het Zuidstation rellen uitbraken. Honderden jongeren richtten daarbij op grote schaal vernielingen aan en bestookten agenten met projectielen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer