Lotte Vanwezemael pil. © Het Nieuwsblad

Ophef over video van seksuologe Lotte Vanwezemael die pilletje slikt in de Versuz: “Maar het was een pepermuntje”

Virtuele consternatie rond seksuologe Lotte Vanwezemael en influencer Luna Stevens. Op Twitter werd een foto gezet waarop ze ’s nachts in de discotheek Versuz elk een pilletje op hun tong hadden. “VRT-gezicht en rolmodellen/influencers voor onze jeugd die openlijk drugs promoten op Instagram”, tweette Maaike De Vreese, Vlaams parlementslid voor N-VA. “Dit kan toch absoluut niet? Dringend tijd dat ze eens met de neus op de feiten gedrukt worden en de verhalen van ex-drugsverslaafden en hun omgeving horen. Nee tegen drugs!”

Maar het blijkt niet om drugs te gaan. Dat laat Lotte Vanwezemael aan ons weten. “Het waren pepermuntjes die door de Versuz werden uitgedeeld”, klinkt het. “Ik zou zoiets nooit promoten.” Ook Frederic De Gezelle, woordvoerder van de discotheek, beaamt dat. “Het waren King pepermuntjes, met het logo van de Versuz op”, zegt hij. “We doen geregeld kleine dingetjes om onze klanten te plezieren. Van een glas champagne voor de dames tot een grote snoepwinkel waar iedereen kan uit smullen. Van drugspillen uitdelen is dus geen sprake.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(ldb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer