Team Antwerp schittert op de 3X3 World Tour in Hong Kong. © FIBA

Stunt: Team Antwerp wipt wereld nummer 1 op 3X3 World Tour in Hong Kong

Stunt van Team Antwerp op de 3X3 World Tour in Hong Kong. De Sinjoren, nummer 3 van de wereld, wonnen in de kwartfinale van het Servische Ub, de nummer één van de wereld. Team Antwerp is nu al zeker van 60 punten en 16.000 dollar. Voor de winnaar ligt er maar liefst 40.000 dollar klaar.

Patrick Ceulemans

Team Antwerp werd op de 3X3 World Tour in poule C met Kaohsiung (Taiwan, nummer 11 worldranking) en Wenen (Oostenrijk, nummer 6 worldranking) ondergebracht. In de eerste wedstrijd wonnen Thibaut “Must See TV” Vervoort, Bryan De Valck, Dennis Donkor en Nick Celis met 22-5 van Kaoshiung. In de tweede partij leden de Sinjoren na een 12-17 nederlaag tegen het Oostenrijkse Wenen. Dat maakte dat Team Antwerp tweede eindigde in poule C en in de kwartfinale tegen het Servische Ub uitkwam. Op de voorbije World Tour toernooien beten de Antwerpenaars tegen de Serviërs steeds nipt in het zand. In Hong Kong werd na een nagelbijter nu wel gewonnen. Dennis Donkot en Thibaut Vervoort scoorden elks vijf punten, Nick Celis vier punten en Bryan De Valck voegde er twee stuks aan toe. Dat maakte dat de Antwerpenaars met 16-13 van Ub wonnen. Later op de dag werken ze de halve finale af.

Masters in Abu Dhabi

Op 10 en 11 december volgt in Abu Dhabi de finale van de 3X3 Masters. Team Antwerp is voor de apotheose van het 3X3 seizoen in 2022 al geplaatst. De World Tour toernooien zijn sinds vorige maand dubbel belangrijk en telt mee richting rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Team Antwerp, dat op de Olympische Spelen, WK en EK, als de 3X3 Belgian Lions uitkomen, werden op de Olympische Spelen in Tokio en in 2021 knap vierde.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer