©  Dick Demey

Roeselare 3 - Achel  0

Logische nederlaag van Achel tegen Roeselare, maar blessure van Dahl slaat in als een bom

Het blijft wachten op de eerste Achelse overwinning. De 3-0-nederlaag op het veld van kampioen Roeselare was ingecalculeerd, maar het uitvallen van hoofdaanvaller Dahl in set twee was dat niet.

Roeselare-coach Vanmedegael roteerde in aanloop naar het Champions League-duel van woensdag tegen Civitanova. Rotty en Leite vervingen Verhanneman en Fasteland. Onder impuls van speerpunten Staples en Dahl ging Achel in set één goed mee tot 9-9, maar daarna namen de West-Vlamingen overtuigend het heft in handen. Koukartsev en star of the game Tammearu kwamen er op de hoeken stevig door, ook blokkerend zat het bij Leite en co meer dan goed.

De Noord-Limburgers bleven verdienstelijk van zich afbijten tot opposite Ulrik Dahl, die zich in zijn eerste maanden in Achelse loondienst al tot publiekslieveling heeft opgewerkt, in set twee met een voetblessure van het veld werd gedragen. Een mokerslag voor de Achelse spelers, die nadien geen vuist meer konden maken. De rode lantaarn blijft uiteraard voor Achel, dat de levensbelangrijke wedstrijden tegen Guibertin (07/12) en Waremme (11/12) vermoedelijk dus zonder zijn Deense speerpunt zal moeten spelen.

“Ik denk dat die matchen voor hem te vroeg gaan komen”, zucht T1 Jan Vanvenckenray. “De zwelling was immers zeer uitgesproken. Dit is echt een streep door onze rekening. Ulrik is een ruwe diamant die we aan het slijpen waren. Met Janis Medenis hebben wie iemand die ook als opposite uit de hoeken kan, maar de afgelopen weken heb ik hem als receptie-hoek uitgespeeld. Ik zal dus samen met de staf naar een oplossing moeten zoeken.” (rkb)

Sets: 25-18, 25-16, 25-18.

Roeselare: D’Hulst 1, Coolman 8, Leite Costa 6, Tammearu 11, Rotty 9, Koukartsev 7. Libero: Deroey. Kwamen in: Ahyi 7, Depovere 3.

Achel: Staples 10, Verweij 1, Van Leemputten, Smit, 2, Fransen 4, Dahl 11. Libero’s: Claes, Duwaerts. Kwamen in: Van Dyck 7, Medenis 2, Gortzak, Van Den Borden, Dalli Cardillo.

Aangeboden door onze partners