© Twitter @BartLelieveld

Nederlandse politie gebruikt cola om vastgelijmde klimaatactivisten snel los te maken

De politie heeft in Nederland 150 betogers van klimaatactiegroep Extinction Rebellion opgepakt die zaterdag een deel van een autoweg bij Den Haag hadden geblokkeerd. De politie zette flesjes cola in om de lijm op te lossen waarmee sommige betogers zich met hun handen aan elkaar of aan het wegdek hadden vastgelijmd.

wverBron: BELGA

De cola loste de lijm razendsnel op. Sommige demonstranten reageerden hier op de livestream met verbazing op en leken dit niet te weten.

De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, had de blokkade van de A12 verboden en aangeboden dat de demonstranten hun protest zouden voortzetten op het Malieveld. “Een deel gaf hieraan geen gehoor”, aldus de politie, waarna deze demonstranten in bussen naar het politiebureau werden vervoerd. De politie kon niet meteen zeggen of de demonstranten de nacht op het politiebureau zouden moeten doorbrengen.

De actievoerders hadden zich zaterdag vanaf het middaguur verzameld op de autoweg, precies tussen de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in. Ook langs de kant van de snelweg hadden zich demonstranten verzameld. Met spandoeken en leuzen riepen ze de Nederlandse regering op te stoppen met subsidies voor de fossiele industrie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer