© BELGA

26 fitte Duivels trainen onder loden zon bij temperaturen boven de 33 graden

De Rode Duivels hadden bij hun training liters water en liters zonnecrème nodig. De temperatuur ging weer boven de 33 graden, de zon brandde en er was geen zuchtje wind. De verfrissing werd snel aangevoerd en het veld werd voortdurend nat gesproeid. De sproeiers stond zo hevig dat de camera’s rondom het terrein beschermd moesten worden met parasols die fungeerden als paraplu’s. Uiteraard waren er ook Marokkaanse journalisten. 

De hitte weerhield de Belgen er alvast niet van om goedgezind te trainen. Eden Hazard amuseerde zich kostelijk met een knipoog en een valpartijtje met de benen in de lucht Bovendien zijn er geen geblesseerden meer. Romelu Lukaku tekende opnieuw present en was actief. De spits liet nogmaals zien dat hij klaar is voor minstens een invallersrol tegen Marokko. Martinez zei al dat Big Rom voor ligt op schema, maar is nog voorzichtig.

Op de tribune keek Paul Van den Bulck, de bondsvoorzitter, toe Ook hij zag af in de brandende zon. België-Marokko wordt morgen om 16 uur Qatarese tijd - 14 uur in België - afgetrapt en dus moet men wat wennen aan de warmte. Al zal dat in het Al Thumama Stadion wel meevallen. De airco’s zullen de lucht daar wel afkoelen tot een goeie 22 graden. Het is dan hopen dat de Duivels niet warm en koud blazen.(jug)

©  BELGA