©  BELGA

Kevin De Bruyne vindt niet dat hij te veel verdient en verrast met opvallende uitspraak: “Of we het WK kunnen winnen? Nee, we zijn te oud”

Als de Rode Duivels ver willen komen op het WK in Qatar, zullen ze Kevin De Bruyne hard nodig hebben. De middenvelder is een van de sterren van het elftal, net zoals bij zijn club Manchester City. Maar in een interview met de Britse krant The Guardian, afgenomen voor het WK, geeft KDB niet al te veel om de kansen van België op het WK. “We zijn te oud.” Daarnaast gaf De Bruyne ook een verrassend antwoord op de vraag of hij te veel verdient.

Sam Varewyck

Mis geen seconde van het WK voetbal in ons liveverslag!

Tijdens het lange interview met The Guardian, afgenomen bij Kevin De Bruyne thuis in aanwezigheid van zijn vrouw Michèle Lacroix en hun kinderen, was ook zijn managementteam aanwezig. De Bruyne sprak op een gegeven moment met hen op een wat stillere manier. Toch kon de Britste journalist opvangen wat zijn antwoord was op de vraag of België het WK kan winnen. “We hebben geen kans, we zijn te oud.”

Daarnaast kreeg de ster van de Rode Duivels ook vragen over zijn salaris bij Manchester City. Dat zou ruim 23 miljoen euro per jaar bedragen. Toch vindt De Bruyne niet dat hij te veel betaald wordt door zijn club.

“Ik weet dat dat geen populair antwoord is, maar ik bekijk het logisch. Ik vergelijk het met een zanger die een concert geeft voor 60.000 mensen. In het voetbal komen er ook 60.000 mensen naar de wedstrijden en er zijn miljoenen tv-kijkers”, legt de Rode Duivel uit. “Een club heeft een inkomen van 500 à 600 miljoen pond (tussen de 580 en 700 miljoen euro, red.). Ja, het is veel geld, maar het is niet te veel als de club het zich kan veroorloven.”

“Het zal anders zijn voor de kinderen”

De Bruyne - die opgroeide in een gezin dat hij zelf omschrijft als lagere middenklasse - en zijn vrouw Michèle Lacroix geven wel mee dat ze met hun beide voeten op de grond blijven. “We hebben een nauwe band met onze vrienden en familie en de meesten van hen hebben normale jobs. We weten waar ze mee worstelen. Voor ons is het makkelijker om dat te begrijpen, maar voor onze kinderen zal het anders zijn omdat zij gewend zijn aan een andere levensstijl. Ze gaan naar een privéschool met mensen die een gelijkaardige achtergrond hebben. Het kan voor hen niet hetzelfde zijn als hoe het voor ons was toen wij opgroeiden, dat is onmogelijk.” (Lees verder onder de foto)

©  DeFodi Images via Getty Images

De Bruyne praatte tijdens het interview - dat voor het WK werd afgenomen - ook on the record over de kansen van de Duivels op het toernooi. “Ik denk dat 2018 onze kans was. We hebben een goed team, maar het wordt ouder. En we zijn enkele sleutelspelers kwijt. We hebben wel enkele goede, nieuwe spelers die erbij komen, maar die zijn niet van het niveau dat de andere spelers vier jaar geleden hadden. Ik zie ons als outsiders.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer