©  AFP

Kanye West wil in 2024 president worden: “Trump schreeuwde tegen me toen ik hem vroeg vicepresident te worden”

De Amerikaanse rapper Kanye West, die momenteel verwikkeld is in een reeks polemieken, heeft gesuggereerd dat hij zich mogelijk kandidaat zal stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Hij verklaarde onder andere dat hij voormalig president Donald Trump heeft voorgesteld om zijn running mate te worden.

gjsBron: BELGA

De artiest, die zich Ye laat noemen, publiceerde in de nacht van donderdag op vrijdag een aantal video’s op Twitter, vergezeld van het logo Ye 24. In een van die filmpjes heeft de 45-jarige rapper het onder andere over een conversatie die hij had met Trump, die zelf recent nog zijn kandidatuur voor de verkiezingen in 2024 aankondigde.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik heb hem gevraagd om mijn vicepresident te worden”, beweerde Ye, die eraan toevoegde dat Donald Trump daarop “tegen hem begon te schreeuwen”. Met zijn kandidatuur zou Kanye West alvast niet aan zijn proefstuk toe zijn. Ook bij de Amerikaanse verkiezingen van 2020 stelde hij zich kandidaat, maar hij behaalde toen amper 70.000 stemmen.

Gedineerd met Trump

Trump, de 45ste president van de Verenigde Staten, bevestigde vrijdag dat hij met de rapper had gedineerd in zijn woning in Florida, maar verzekerde dat de maaltijd “snel” en “kalm” is verlopen. Overigens zou ook de extreemrechtse holocaustontkenner Nick Fuentes mee aan tafel hebben gezeten. Hij kwam naar verluidt onverwacht mee als gast van Kanye West. Trump liet nadien weten dat hij niet wist wie Fuentes was.

West kwam de afgelopen tijd van meerdere kanten onder vuur te liggen. De artiest deed in verschillende interviews en tweets antisemitische uitspraken. Als gevolg van zijn uitlatingen heeft onder andere het Duitse Adidas de samenwerking met de rapper opgezegd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer