Olivier Philippaerts twee keer op podium tijdens CSI-jumping in Stockholm

Olivier Philippaerts stond vrijdag twee keer op het podium bij de viersterrenjumping in het Zweedse Stockholm. In de hoofdproef van de dag werd de 29-jarige Limburger met de 10-jarige ruin Miro tweede. Alleen thuisrijdster Stephanie Holmen sprong een snellere foutloze barrage. Dat deed ze met de 16-jarige Belgische merrie Flip’s Little Sparrow. De Brit John Whitaker werd met Unick du Francport derde.

Bron: BELGA

Jérôme Guéry plaatste zich met Great Britain V ook voor de barrage, maar stootte daarin één balk af en strandde op de zevende plaats. Abdel Saïd kon zich net niet bjj de negen barrageruiters plaatsen. Hij liet met Goldenstar wel alle balken in de lepels liggen, maar overschreed daarbij de tijdslimiet en werd tiende.  Nicola Philippaerts en Luna werden met vier strafpunten dertiende.

Eerder op de dag werd Olivier Philippaerts met de 8-jarige merrie Odiena derde in een snelheidsproef op 1m45. Henrik von Eckermann was met Hollywood V ruim twee seconden sneller en hield ook in deze proef de zege thuis voor Zweden. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli legde met de Belgische hengst Grand Slam op de tweede plaats beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer