©  REUTERS

Drieëntwintig doden bij gevechten in centrum van Somalië

Bij gevechten tussen terreurgroep al-Shabaab en het Somalische leger in de centraal gelegen provincie Galguduud zijn minstens 23 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de regering. De islamisten hebben volgens het leger vrijdag voor het ochtendgebed een grootschalige aanval gestart in de wijk Qayib, maar het leger heeft die kunnen tegenhouden.

ltoBron: BELGA

“Onze veiligheidskrachten hebben verhinderd dat de terroristen hun doel bereikten. Ze wilden de volledige wijk vernietigen met grootschalige bombardementen en daarna militaire basissen in het gebied bestormen”, aldus een luitenant. 

Al-Shabaab zegt vrijdag het gebied van Qayib kortstondig te hebben ingenomen en 40 mensen te hebben gedood. De regering spreekt van 23 doden, waaronder volgens de luitenant vijf Somalische soldaten.

De regering in Mogadishu voert al enkele maanden een militair offensief tegen al-Shabaab. De islamisten controleren grote delen van het centrum en het zuiden van het land. Met de steun van gewapende clans en burgers slaagde het leger er ondertussen wel in om grote gebieden opnieuw te veroveren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer