Vechtende passagier steekt andere man neer met mes op volle lijnbus in Rotem. © rr

Vechtende passagier steekt andere man neer met mes op volle lijnbus in Rotem

Dilsen-Stokkem -

Een man stak donderdagnamiddag een andere man met een mes. Dat gebeurde op een volle lijnbus, met voornamelijk scholieren, die op dat moment op de Rijksweg in Rotem stond. Het zou gaan om een geëscaleerde drugsruzie.

Phillip Pergens

Wat er precies gebeurde wordt nog verder onderzocht. De feiten speelden zich af ter hoogte van het kruispunt richting de kerk van Rotem. De verdachte lag in de clinch met een andere man. De ruzie zou drugsgerelateerd zijn geweest en volgens getuigen raakten ze slaags. Tijdens het gevecht toverde een van de twee een mes tevoorschijn en haalde daarmee uit naar zijn tegenstanders. Vervolgens stapte hij van de bus en sloeg op de vlucht.

De hulpdiensten werden gealarmeerd en nadat ze de eerste zorgen hadden verleend werd het slachtoffer naar het ziekenhuis van Genk overgebracht. Hij was volgens de laatste informatie gewond, maar zijn toestand is niet levensbedreigend.

Allebei naar ziekenhuis

De lokale politie Maasland kwam ter plaatse en ging op zoek naar de andere verdachte. Ze konden hem vrij snel lokaliseren en arresteren. Ook hij had nood aan verzorging en werd naar het ziekenhuis van Maaseik gebracht.

Op het moment van de steekpartij zaten voornamelijk scholieren op de bus. Zij waren van school onderweg naar huis toen het gevecht ontstond, maar bleven allemaal ongedeerd. hetzelfde geldt voor de buschauffeur.

Verhoor

Beide mannen zullen door de politie verhoord worden. Het parket van Limburg werd ingelicht. Het was donderdagavond nog niet duidelijk wat er na het verhoor met de betrokkenen zal gebeuren. ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer