© Björn Peeters

© Björn Peeters

thumbnail:
thumbnail:

10-jarige Rune hoort tot de zes beste BMX'ers van de wereld

Lommel -

Rune Vansummeren is nog maar 10 jaar jong en toch behoort hij al tot de zes beste BMX’ers van de wereld. De tweevoudig Belgische kampioen uit Lommel is een echt supertalent.

Björn Peeters

Rune werd dit jaar voor de tweede keer Belgisch kampioen in de BMX-sport en tweede op het EK. De jongen blaakt van het talent. Dat bewees hij ook op de Wereldbeker in het Franse Nantes met een knappe zesde plaats. “Rune moet er heel wat opofferingen voor doen”, zegt grootvader Jean-Pierre Vansummeren. “BMX is geen goedkope sport en bovendien is Rune verplicht om te gaan trainen in Pelt omdat er in Lommel geen voorzieningen zijn. Maar ik steun mijn kleinzoon enorm en geloof in zijn kunnen. Hopelijk kan hij in 2023 naar het wereldkampioenschap in Schotland.”

“Om Rune zijn toptalent in de verf te zetten en de BMX-sport in Lommel te promoten, geven we hem de pluim van Samen Vooruit”, aldus gemeenteraadsleden Jean-Jacques Melotte, Stefanie Lieben en Ronny Geysen die de pluim overhandigden. ”We wensen hem enorm veel succes toe en zullen nauwgezet zijn nog prille carrière blijven volgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer