Jean-Marc Jaumin: “De uitgedunde kern betekent dat we vooral body missen, terwijl daar net de sterkte ligt van Okapi.” ©  Kms

Basketbal  BNXT League Circus Brussels - Okapi Aalst

Jean-Marc Jaumin ontvangt met Brussels ex-ploeg maar wordt daar niet vrolijk van: “We zijn getroffen door de tien plagen van Egypte”

Neder-Over-Heembeek -

Na een stuntzege in de openingsmatch van het seizoen ging het helemaal de verkeerde kant uit voor Brussels. Coach Jean-Marc Jaumin fungeert zaterdag als gastheer voor zijn gewezen ploeg Okapi Aalst, maar de naar Brugge uitgeweken Brusselaar zit opgezadeld met een resem problemen.

Wim Redant

Jean-Marc Jaumin beseft dat de komst van Okapi Aalst geen zachtgekookt eitje wordt. De Ajuinen klommen na vier opeenvolgende zeges naar een gedeelde leidersplaats, terwijl Brussels na zes opeenvolgende nederlagen in een sportieve crisis belandde die gepaard gaat met allerhande tegenslagen.

“Aalst bulkt van vertrouwen”, zegt Jaumin. “Ivan Maras is aan zijn beste seizoen ooit bezig, terwijl Nikola Popovic steeds scherper afwerkt. Jordan Walker integreerde zich vlotjes en is een guard die je geen vrijgeleide mag geven. Dorian Marchant kreeg veel vertrouwen van coach Thomas Crab en betaalt dat nu dubbel en dik terug. Naast die vier gevestigde waarden treden ook de Aalsterse jonkies op de voorgrond. Zo ontwikkelde Glenn Temmerman zich fantastisch. Als coach van de nationale ploeg U18 had ik hem onder mijn hoede en ik kan je verzekeren dat het iemand is waar het Belgische basketbal nog veel plezier kan aan beleven.”

Brusselse klaagzang

Tegenover de lofzang jegens Okapi Aalst klinkt een Brusselse klaagzang. “Ik weet niet hoe ik het best kan omschrijven. De tien plagen van Egypte, misschien?” vertelt Jaumin. “We recupereerden Ferdi Zylka, maar hij zit blijkbaar opgescheept met de naweeën van een covid-infectie en speelt in feite aan 50 procent van zijn kunnen. Domagoj Proleta liep dan weer een bacteriële longinfectie op. Onze Kroatische center moet het tien dagen rustig aan doen. Terry Deroover diende ook al een training te skippen na een koortsaanval. Onze blessures vloeien nochtans nooit voort uit overbelasting op training. Zo ontwrichtte Joël Ekamba een vinger na een vrijwillige fout. De uitgedunde kern betekent dat we vooral body missen, terwijl daar net de sterkte ligt van Okapi met de dubbele meters van Maras en Popovic.”

Het probleem met de trainingsfaciliteiten lijkt intussen van de baan, nadat Jaumin de kat de bel had aangebonden. “De onderhandelingen wierpen vruchten af, want er werden ons door het stadsbestuur extra trainingsuren beloofd in Neder-Over-Heembeek. Helaas heb ik nu andere katten te geselen met de blessurezorgen, die het gevolg zijn van brute pech”, besluit Jaumin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer