© Louis Lebens

© Louis Lebens

© Louis Lebens

© Louis Lebens

© Louis Lebens

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Landelijke Gilde laat mensen lachen tijdens 4de Buutteavond

Maasmechelen -

Als niet-carnavalisten organiseert de Landelijke Gilde van Maasmechelen elk jaar een buutteavond om mensen bij elkaar te brengen en ze eens goed te laten lachen. "We doen dat nu voor de vierde maal en proberen het als een jaarlijkse activiteit vast te zetten", klinkt het.

Louis Lebens

“Het is voor ons een activiteit die de gezelligheid onder de aanwezigen moet stimuleren”, klinkt het bij de Landelijke Gilde. “Met een op voorhand uitverkochte zaal is dat zeker gelukt. We geven zeven buutteredenaren nog even de kans om hun buut uit te testen om eventueel aan wedstrijden te kunnen mee doen. Het gaat om zowel Belgische als Nederlandse deelnemers. Het publiek is op die avond geweldig en luisterend gezien er ook wel in hun eigen dialect gesproken wordt.”

Het hele gebeuren werd geopend door Yvo Smeets van de Maaszuipers. “Hij start altijd met het Limburgs volkslied en brengt ook in de pauze en op het einde nog enkele schlagers om de sfeer erin te houden”, klinkt het. “Als organisatoren vonden we het een zeer geslaagde avond en bedanken we het publiek en de buutteredenaren voor de gezelligheid. We zijn dan ook alweer bezig met de volgende editie op 18 november 2023 en met onze volgende activiteit: onze avondwandeling voor het uitwuiven van 2022 op 30 december.”

http://www.opgrimbie.landelijkegilden.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer