© Daphne Haex

De Boskabouters laten kinderen sporten met Sint en Piet

Oudsbergen -

Op zaterdag 19 november organiseerde WSV De Boskabouters een Sint-Niklaastocht. Kinderen konden via een wandelroute de Sint en Pieten zoeken in de Duinengordel in Oudsbergen. Onderweg zorgden de Pieten voor leuke doe-opdrachten.

Daphne Haex

Wandelvereniging De Boskabouters bouwden de Duinengordel even om tot een leuk parcours. De wandelaars konden er op zoek gaan naar de Sint. De Boskabouters vzw organiseren geregeld wandeltochten. “We hebben sinds een paar jaar de wandelorganisatie van Opglabbeek overgenomen”, zegt Christiane Achten, penningmeester van de De Boskabouters. “We zijn een wandelclub, dus organiseren we per maand één wandeltocht. We werken samen met De Hei-kabouters van As. De wandeltochten die we organiseren, wisselen we af tussen Opglabbeek en As. Toen we vrijdag hoorden dat het goed weer ging zijn, hadden we duizend mensen verwacht. Jammer genoeg viel het weer wat tegen, maar toch zijn er 700 mensen komen opdagen.”

De wandelingen zijn bedoeld voor senioren, maar soms zijn er dus ook wandeltochten voor kinderen zoals de Sint-Niklaastocht. Onderweg konden de kinderen doe-opdrachten doen bij de Pieten, zoals een wedstrijdje rennen tegen de Piet, kledingstukken aandoen tot de muziek stopt… Daarna kwamen ze op de rustplaats waar ze hun tekening aan de Sint konden afgeven. “Ik ben blij dat we geen afstand meer moeten houden”, was de Sint verheugd. "Dit jaar kan ik de kinderen weer vuistjes en knuffels geven. De kindjes weerzien maakt mij ieder jaar weer blij. Er zijn dit jaar trouwens geen stoute kinderen. Wel ondeugende, maar dat mag nog van mij.”

Voor de wandelliefhebbers zijn deze wandeltochten dus een grote aanrader. “Wanneer de dodentocht bijvoorbeeld dichterbij komt, komen er ook jongeren en volwassenen oefenen”, zegt Christiane. “Het leeft dus wel. De volgende wandeltocht die we organiseren is een borreltocht op zaterdag 17 december.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer